Ne pamtim da sam skoro ovoliko uživala, oduševljena sam“, rekla je košarkašica Nataša Kovaèeviæ nakon filma

 

Premijera filma “Tri sekunde za veènost”okupila je sinoæ brojne sportiste, ali i ljubitelje košarke u bioskopu Cineplexx u Ušæe Shopping centru. Jedan od najveæih dogaðaja u istoriji sporta, èuveno košarkaško finale na OI 1972. izmeðu Sovjetskog Saveza i Amerike, i nakon 30 godina i dalje intrigira svet, pa rusku ekranizaciju nisu propustili slavni Zoran Moka Slavniæ, košarkašica Nataša Kovaèeviæ, Bojan Vuèiæ, predsednik KK Superfund, automobilista Andrej Kulundžiæ, veliki ljubitelj košarke muzièar Dalibor Andonov Gru i mnogi drugi.

Veliki poznavalac i ljubitelj košarke, autor brojnih knjiga na temu sporta kao i najpoznatije „Džez basket“ o istoriji naše košarke, ujedno i kolumnista dnevnog lista „Politika“ Aleksandar Miletiæ, nakon premijere izneo je svoje utiske: „Oduševljen sam filmom. Faktografski gledano ima pojedinihodudaranja, ali to je dopušteno umetnicima. Dobro je da postoje odreðene opreène stvari, to doprinosi jakom utisku koji donosi ovaj film koji je ujedno i pokazatelj snage ruske kinematografije. Rusi definitivno dobro pariraju amerièkom pogledu na filmsko stvaralaštvo, zaista sam uživao.“

Nakon projekcije oduševljenje nije krila ni košarkašica Nataša Kovaèeviæ: “Ne pamtim da sam skoroovoliko uživala. Zaista sam oduševljena i definitivno æu film preporuèiti svim svojim prijateljima, naroèito ljubiteljima košarke.”

 

Film “Tri sekunde za veènost”, u kom su skoro svi glumci i profesionalni košarkaši, baziran je na memoarima legendarnog košarkaša Sergeja Belova, a fokusiran je na legendarni košarkaški finalni meè izmeðu ekipa Amerike i Sovjetskog Saveza, koji je do tog finala, svaki put gubio upravo od Amerikanaca.

Prièa prati legendarnog košarkaškog trenera koji je uradio nemoguæe. Imao je želju da sovjetski nacionalni tim postane najbolji na svetu, i uspeo je u tome. Prvo je ubedio tim da je najbolji, a potom i ceo svet. Film je baziran na stvarnim dogaðajima iz 1972. koji su se odigrali tokom Olimpijskih igara u Minhenu, kada je u sred Hladnog rata ruska reprezentacija u borbi sa Amerikancima osvojila titulu.

 

Film “Tri sekunde za veènost” nalazi se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

 

 

Sajt: http://www.famesolutions.rs/movie/tri-sekunde

 

Trl: https://www.youtube.com/watch?v=2koSTo_xOB4

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here