Premijera predstave „Boing Boing“

U nedelju 26. Marta Beogradska publika imala je priliku da u KC Čukarica prisustvuje premijeri predstave „Boing Boing“ u režiji Sofije Ristić, a po tekstu Marka Kamoletija. Predstavu je realizovala grupa mladih entuzijasta razigranog imena Artisti. Artisti su publici od ranije poznati po predstavi Zajednički Stan koju već godinu dana uspešno izvode.

Iako bi neko neupućen očekivao „amatersku“ predstavu, već i pre samog početka biva razuveren profesionalizmom kojim ovi mladi ljudi pristupaju stvaranju pozorišne magije. Sve je pedantno organizovano uz iznenadjujuće kvalitetnu produkciju uzevši u obzir da Artisti sve rade sami uz vrlo malo spoljne pomoći. Svi prisutni scenski elementi: scenografija, kostimi, svetlo, muzika… ukomponovani su na način koji može parirati mnogim većim Beogradskim pozorištima na glasu. Sve ovo je u službi onog najvažnijeg: glume. Od trenutka kada se zavesa scene KC Čukarica otvori pa sve dok se šestočlana postava pokloni uz gromoglasan aplauz sve vrca od energije i smeha. Artisti sa lakoćom dočaravaju uzbudljiva i komična dešavanja u jednom stanu u Parizu šezdesetih.

Mladi arhitekta Bernard (Milan Vukajlović) živi uzbudljiv život neženje, a da pritom ima tri verenice, tri stjuardese. Da ni jedna od njegovih verenica ne sazna za druge dve pomaže mu njegova džangrizava služavka Berta (Zorana Loka Teodosić). Jednog dana u posetu mu dolazi prijatelj iz mladosti Robert (Nemanja Puvača). Bernard nagovara Roberta da se doseli kod njega i na delu vidi kako njegov sistem savršeno funkcioniše. Šta će se desiti kada se sve tri stjuardese, Žaneta (Bojana Stojanovic), Žaklina (Isidora Ristić), Žudita (Mina Milošević) nadju u isto vreme u Bernardovom stanu možete videti već 23. Aprila na sceni Teatra Pet u Petoj Beogradskoj gimnaziji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here