Premijera predstave ,,Putujuće pozorište Šopalović”

Drama ,,Putujuće pozorište Šopalović”, našeg akademika Ljubomira Simovića, a u režiji Igora Vesovića (24), biće premijerno izvedena u nedelju 21. maja u Ustanovi kulture Vuk Stefanović Karadžić.

Postavu čine mladi glumci, studenti različitih fakulteta u Beogradu u okviru studentske kulturnoumetničke organizacije Bufonerija, pri Fakultetu organizacionih nauka. Njihov cilj je da vrate kredibilitet reči “amater”, kako naglašava Igor Vesović.

Glumica Tijana Evtov kaže da je Simović ovim komadom na sjajan način uspeo da pokaže sa kojim su se poteškoćama umetnici suočavali, koliko je bilo teško baviti se glumom.

– Međutim, sadašnjost nam je dokaz da se nije mnogo toga promenilo. Ali, snaga vere i volje je čudo, a mi smo verovali i nismo poklekli ni u jednom trenutku. Upravo ono što u našoj predstavi pokazuje glumačka trupa, pristigla u Užice tokom Drugom svetskog rata, pokazujemo i mi kao glumci amateri danas. Umetnost je svuda i u svemu.“Kroz puste zemlje, ispunjene plačem, krećemo u vatre, sa drvenim mačem.“

Predstava ,,Putujuće pozorište Šopalović” premijerno će biti izvedena u nedelju 21. maja u 20 sati u Ustanovi kulture Vuk Stefanović Karadžić. Cena ulaznice je 200 dinara a sav novac od igranja će biti doniran humanitarnoj fondaciji ,,Podrži život”.

Informacije o sledećim igranjima predstave i aktivnostima Bufonerije možete pratiti na sledećem linku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here