Premijera – „U cara Trojana kozje uši“

Večeras od 20 časova biće premijerno izvedena predstava „U cara Trojana kozje uši“ u režiji Darijana Mihajlovića. Ova muzičko – scenska postavka narodne bajke zainteresovaće i nasmejati kako najmlđu publiku, tako i njihove roditelje.

predstava
U CARA TROJANA KOZIJE UŠI photo Predrag Mitic

„Koliko su naše bajke bile prepoznate u vreme kada ih je Vuk Karadzic prikupljao govori i oduševljenje Jakoba Grima koji je pisao predgovor prvom izdanju nasih bajki. U cara Trojana kozije uši  je jedna od najdivnijih priča o odnosu vlasti prema tajnama i koliko znam, inspirisana je antičkom pricom o magarećim ušima kralja Mide. U svakom slučaju, priča o Trojanu i berberima, govori o sazrevanju jednog cara u pravcu stvaranja novog i pravednijeg carstva za svoje podanike.

Prvo izdanje Vukovih bajki, odusevilo je dakle bracu Grim i tadasnje Nemce, ali odusevljava i dalje , jer se ista ova bajka izvodi i danas, u Berlinu, u jednom pozoristu koje izvodi samo bajke i ovde ,  za vas, u Dadovu.“ –rekao je Darijan Mihajlović, reditelj predstave.

U predstavi igaju: Teo Feanklin, Veljko Knežević, Jana Martinov, Aleksa Jovanović, Stefan Gorenjak, Natalija Rovčanin, Biljana Pešić, Maja Šumonja, Vlada Paprić, Anđela Hajduk Veljković, Ana Marija Milaćević, Martina Miljković, Milica Mišić, Nina Dimov, Aleksa Stanilović, Milica Gligorijević, Vera Purić, Bogdan Pribić, Isidora Drča, Katarina Dangubić, Sara Raspopović, Aleksandra Horvat, Olja Nikolić, Jefimija Krunić, Tara Vukomančić, Vanja Šević, Tihomir Nikitović, Milan Vasiljević.

Kostime za predstavu osmislila je Lara Popović, dok scenografiju potpisuje Nikola Nikolić, muziku za predstavu je napisao Igor Andrić, a koreografije osmislio Mirko Knežević.

Reprize predstave će biti izvedene 26. i 27. oktobra od 20 časova na sceni DADOV-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here