Prezentacija procesa akreditacije za EVS (evropski volonterski servis)

Biznis centar gradske opštine Savski venac, Kancelarija za mlade Savski venac i Grupa “Hajde da…” konktakt tačka za Program Erasmus + Mladi u akciji pozivaju zainteresovane organizacije civilnog društva i javne institucije za učešće na prezentaciji procesa akreditacije za EVS (evropski volonterski servis). Prezentacija će se održati u utorak 09.feburara 2016. Godine u 12 časova u Biznic centru opštine Savski venac, Kneza Miloša 47

Cilj prezentacije je podrška organizacijama, institucijama da se u budućnosti akredituju za učešće u Evropskom Volonterskom Servisu EU, da šalju mlade iz Srbije na EVS u 33 Programskih zemalja (28 zemalja EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija i Turska) i budu domaćini stranim volonterima u Srbiji.

akreditacije za EVS

Učesnici/ce će biti upoznati sa procedurom akreditacije za EVS, sa aplikacionim formularom za EVS akreditaciju, sa uslovima učešća u EVS-u, sa specifičnostima pojedinih vrsta EVS-a (individualni, grupni, kratkoročni, dugoročni) u kontekstu akreditacije itd.

Da li je tvoja organizacija ili institucija zainteresovana da se akredituje za Evropski volonterski servis (EVS) u okviru Erazmus+ programa EU?

Da li tvoja organizacija ili institucija zainteresovana da šalje mlade iz Srbije u Evropsku uniju na dugoročno volontiranje i usavršavanje?

Da li tvoja organizacija ili institucija zainteresovana da prima mlade volontere iz EU koji bi pomagali u vašem radu sa mladima u Srbiji?

Da li ti je potrebno više informacija o specifičnostima akreditacije za EVS, popunjavanja formulara za akreditaciju, implementaciji EVS projekta, ulozi mentora i supervizora itd.?

Moderator prezentacije

SRĐAN MITROVIĆ, Koordinator, Kontakt Tačka za Program Erazmus+: Mladi u akciji

Prijave se mogu poslati na adresu [email protected] do ponedeljka 08. februara 2016. do 16h. Za više informacija pozovite nas na 011/ 7151853 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here