Prijavi se za Edu Viki kamp 2019!

Vikimedija Srbije vas poziva na četvrti Edu Viki kamp!

Kamp će se održati u Kladovu od 15. do 18. jula 2019. Kamp okuplja dobrovoljce koji imaju želju da aktivno doprinose razvoju obrazovnog programa Vikimedije Srbije. Tokom četvorodnevnog programa učesnici će proći niz obuka kako bi uvideli na koji način Vikipedija može biti korišćena kao nastavno sredstvo. Radeći zajedno, u timskom duhu, unapređivaće veštine za budući rad u organizaciji.

Vikipedija, najveći kolaborativni projekat na svetu, sprovodi se na oko 300 jezika. Budući da smo svi okupljeni oko iste ideje slobodni pristup znanju i obrazovanju, zajednički sprovodimo Vikimedijine projekte sa istim entuzijazmom.
Vikimedija Srbije već 13 godina razvija Obrazovni program sa ciljem da se studenti i studentkinje i učenici i učenice upoznaju sa Vikipedijom i drugim Viki projektima slobodnog znanja i aktivno rade na njihovom obogađivanju.

Program Edu Vikikampa biće raznovrstan i obuhvatiće foto-ture, uređivačke maratone, tim bilding i mnoge druge aktivnosti.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 16. juna 2019. Za one koji budu odabrani, biće pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane.

U okviru kampa naučićete:
• Kako samostalno da uređujete Vikipediju
• Kako da ilustrujete članke na Vikipediji
• Kako da uvećate broj slobodnih fotografija prirodnih i kulturnih dobara na Vikimedijinoj ostavi
• Koja korisnička prava postoje na Vikipediji
• Koja je uloga Vikimedije Srbije u širenju slobodnog znanja i kako se vi možete uključiti
• Sve o Vikiambasadorima i kako možete da im se pridružite
• Koje alate možete koristiti prilikom realizacije obrazovnog programa

Ko može da se prijavi?
Događaji Vikimedije Srbije su otvoreni za sve dobrovoljce, ali budući da je kamp posvećen učesnicima koji namerevaju da se uključe u tim obrazovnog programa, prednost će imati učenici završne godine srednjih škola i studenti. Od učesnika se očekuje aktivno učešće.

Politika prijateljskog prostora
Događaji Vikimedije Srbije organizuju se u duhu dobre komunikacije, saradnje i kreativnosti. U tom smislu se pretpostavlja dobra namera svih učesnika kojom se stvara prijateljski prostor. Svi učesnici kampa dužni su da poštuju Politiku prijateljskog prostora Vikimedije Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here