Probale smo za Vas najbolje kafe!

Nedelja, 30. oktobar, bila je naš dan. Savamala Festival Kafe u Mikseru. Dan svih kafoljubaca  i kafoljubica (eto nove reči koja poštuje ravnopravnost polova u ljubavi prema kafi). Ovaj festival je bio i u subotu, ali budući da su bili isti izlagači, otišle smo samo jedan dan. Nas dve. Dva kompanjerosa u zločinu su se upustila u kofeinsku pustolovinu u potraži za najlepšim proizvodima.

kafe
Zahvaljujem se ovom prilikom drugarici Sanji Milanović na podeljenoj avanturi, jer onoliki kofein nije zdravo probati sam. Molim vas, nemojte piti toliko kafe koliko smo mi. Posle šeste nam već nije bilo svejedno, a bilo je dosta štandova i vrsta kafi, da se razumemo, te nismo mogle da kažemo ne! Moralo je biti fer takmičenje, tako da smo i posle šestog puta nastavile. Mi smo izbor napravile, vi posetite ili kupite naredne proizvode i uživajte kao i mi, ali umereno.

Da napomenemo, cela naša pustolovina i potraga, kao i ovaj tekst su nastali iz zadovoljstva u ispijanju kafe. Nismo sponzorisane, niti podmićene od strane dolepomenutih, niti organizatora, mada nećemo u budućnosti odbiti kafu ili kolačić. 😉 Vodio nas je ukus, a sad mi vas vodimo kroz našu priču…


Zamislite sad Diznilend za odrasle. Za svakoga po nešto, niko ne može ostati ravnodušan, voleli vi espreso da vas “izuje iz cipela”, kapućino da vam miluje nepca, domaću kafu da se razdrmate ili nešto treće ili ste tu samo zbog fotki latte art-a i celog doživljaja. Bilo je za svakoga po nešto. Mi smo od svega izdvojile najbolje, kako bi svako pronašao svoju kaficu za dušu.

Nismo znale gde ćemo pre, ali smo krenule polako, prvi krug razgledale, pa drugi birale koju ćemo kafu prvu probati, pa treći da poslušamo o izlagačima i šta je to specifično što nude, zašto su oni posebni i šta je to najbolje kod njih. I tako u krug, pa malo napolje da dođemo k sebi. Nismo mi stručnjaci, ali veliki ljubitelji jesmo, te nemojte zameriti našem ličnom stavu i laičkom pristupu. Predstavićemo vam nama najukusnije, a o svim izlagačima i proizvođačima, kao i o celom događaju možete pročitati bilo gde. Ovo je poseban članak, za posebne proizvode i posebne čitaoce.

14937049_1013425538783134_2057298514_n

Miris lešnika nas je odveo ka štandu gde se kuvala domaća kafa, poznata i kao „turska“. Uf, što tu volimo, ali nismo znale kakve sada veze imaju lešnik, badem, čokolada i vanila sa ovom kafom?! Te smo poslušale… Iz ljubavi prema kafi grupa entuzijasta osnovala je Gradsku Pržionicu 2013. godine. Jedinstvena na neki svoj poseban način, sa prepoznatljivom aromom, kafa koja izlazi iz njihove pržionice napravljena je od najfinijih zrna kafe koje su njihovom stručnošću i posvešćenošću prema prženju i selekciji zrna kafe dale jedinstven miris i pun ukus svakoj šoljici kafe. To smo posvedočile i probale ove aromatizovane kafe i uživale u njima. Gradsku Pržionicu možete naći na fejsbuk stranici  i kontaktirati ih kako biste došli do svog gutljaja zadovoljstva. Kafa koju nude je prelepa, a ukus aromata posebno dođe do izražaja kad se stavi malo šećera i mleka, ko voli.

14958730_1013425512116470_672856762_n

Pored predivnih kafa, nismo mogle da odolimo štandu sa slatkišima koji se nalazio u istoj prostoriji. Bilo je nekih za degustaciju, nekih isključivo za kupovinu. Nas je ljubazna devojka ponudila đavolčićima. To je bilo dovoljno. Čim smo čule naziv, znale smo da se paklena mešavina najlepših sastojaka nalazi u njima. Nismo se prevarile. Ovo su najsočniji i ujedno najhrskaviji kolačići koje smo probale. Te da vam kažemo nešto o njima.  Djavolčići su hedonistički zalogajčići nastali kao plod ljubavi prema ukusnoj, zdravoj i modernoj hrani. Svaki kolačić se oblikuje ručno sa puno ljubavi i ceo projekat je ugledao svetlost dana uz pomoc prijatelja i puno pozitivne energije. Saznale smo da koriste belgijsku čokoladu, koja je poznata kao najkvalitetnija, a ukus, ne znam kako da vam opišemo – čaroban. Kako su nam rekli, najfiniji ukus se postize bogatstvom sirovina, najfinije belgijske čokolade koja se topi u ustima,  kakao praha, putera koji se spravlja u podnožju planine Golije, domaćeg šumskog lešnika, espreso kafe i sočne brusnice. Kolačići dolaze u pet ukusa, tri vrste pakovanja a pripremaju se bez ikakvih veštačkih dodataka, aroma, podizača ili aditiva, na način na koji su se kolači pravili nekada pre industrijske proizvodnje. Verujte nam na reč, sve što smo pročitale i čule ukus je posvedočio. Tako da posetite njihovu stranicu , dajte svoju podršku i kupite zaista fenomenalan proizvod. Pređite na “mračnu” stranu i postanite đavolak.

Ostavili smo najslađe za kraj. Poslednji na spisku, od ovog trojca ukusa, je jedan kafić. Distribucija. Ne znam da li smo više bile oduševljene mladim parom koji je vredno radio i osmehom nas dočekao, najlepšim kapućinom koji smo probali ili latte art-om koji smo dobili u kaficama. Oni su bili prvi u svemu.

14937158_1013425545449800_1940028280_n

Saznali smo da su vlasnici profesionalni baristi, momci koji već sedam godina rade svoj posao i da će vas u njihovom lokalu upravo isti i dočekati. Oni vole da prave kafu za grad koji voli da je pije je njihov slogan, a to su i dokazali svojom ljubaznošću i željom da udovolje našem ukusu, na šta nismo zaista naišle na drugim štandovima u toj meri. Ljubazna Diana nam je rekla da su sve kafe na bazi espresa i 100% Arabica, a imaju i svoju Distribucija blend kafu koja je mešavina (sada ćemo malo da prepisujemo tačne nazive kako biste znali sve) Nicaragua Matagalpa i Guatemala Antiqua koja se uvek nalazi u jednom od mlinova. Naravno vode izuzetno računa o ukusu i kvalitetu kafe, te kafa ne stoji više od par dana u mlinu. Posetite njihov lokal (pogledajte gde se nalaze na stranici gore) i verujte da ćete uživati u predivnoj kafi i drugim proizvodima koje nude i do sada neviđenoj ljubaznosti ovih mladih ljudi. Pssst… Tražite kapućino, najbolji je!

14962478_1013425548783133_491152726_n

Nadamo se da smo vam izmamili osmehe i želje za kafama i da smo vam otvorili nove horizonte, jer mi smo zasigurno našle nama omiljene proizvode i mesta  i želele smo da to podelimo sa vama. Hvala vlasnicima proizvoda na poslatim fotografijama!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here