Projekat „Nijedno dete bez paketića 2017“

Udruženje „Ruku na srce“ poziva studente, sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnom projektu „Nijedno dete bez paketića 2017″.

„Nijedno dete bez paketića“ je projekat u okviru kojeg je Udruženje „Ruku na srce“ prethodnih godina obezbedilo novogodišnje paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo i šire, kao i decu uključenu u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dečija sela BiH uzrasta do 14 godina, koja drugačije nemaju prilike iskusiti te male radosti.


Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu javnosti prethodnih godina, paketiće su dobili i prvačići Osnovne škole “Srednje”, deca iz Udruženja obolelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, deca iz Osnovne škole “Grivice“ – izbegličko naselje Ježevac, deca iz Javne ustanove – Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor“ Sarajevo, deca iz JU “Socijalno pedagoška životna zajednica Bihać“, deca iz Maglaja čije su porodice pogođene poplavama u maju 2014. godine, deca iz Kamenice kod Zvornika, deca iz Rogatice i deca iz Dervente uključena u program američkog Caritasa, deca registrovana u Merhamet MDD – R.O. Goražde kao i mnogobrojne porodice koje nisu bile u mogućnosti priuštiti to malo zadovoljstvo svojoj deci, te su se obratili Udruženju za pomoć.

Nakon prošlogodišnjeg uspeha i podeljenih čak 1650 paketića, članovi Udruženja su motivisani da ove godine ponovo pokušaju obradovati što veći broj dece školskog i predškolskog uzrasta. Paketići će biti podijeljeni uz prigodnu predstavu u kojoj će oživjeti heroji iz bajki, nakon čega će deca imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama.

Iz udruženja „Ruku na srce“ poručuju: „Pomozite nam da usrećimo najmlađe! Budite deo ovog velikog projekta, donirajte igračke, slatkiše, slikovnice, školski pribor ili čak napravite sami paketić i ulepšajte početak Nove godine onima koji će se tome najviše obradovati.“

 

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od navedenoga, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju „Nijedno dijete bez paketića“. Rok za prikupljanje priloga je 12. decembar 2017. godine.

Za dodatne informacije kontaktirajte članove Udruženja putem sledećih brojeva telefona: 061/061 338- 657; 061/866-878; emaila: [email protected] ili Facebook Fan Pagea.

Udruženje „Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vreme posvećuju i humanitarnom radu. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here