Projekat „No More Woof“ | Vaš pas može da razgovara sa vama?

Da li ste ikada želeli da vaš pas može da razgovara sa vama? Zar jedno, „Pusti me napolje moram da piškim,“ ne bi bilo mnogo lakše razumeti nego glasno lajanje? Pa ispostavilo se da ova luda ideja možda nije tako daleko od realnosti.

Možete se zahvaliti „Nordic Society for Invention and Discovery“ za njihov „No More Woof“ izum. Posebna tehnologija ima za cilj da se napravi razlika psećih misaonih obrazaca i zatim njihove misli izneti kratkim rečenicama kroz mikrofon.

 
2518950943

„Moždani talasi se dosta razlikuju po različitim rasama, kao i kod pojedinačnih pasa,“ piše NSID na njihovom sajtu. „Međutim, moguće je otkriti neke zajedničke obrasce i ne sumnjamo da će u budućnosti ova tehnologija započeti novu eru komunikacije između pasa i ljudi, ili životinja i ljudi uopšte.“

Operativni sistem se oslanja na senzore u slušalicama koji detektuje električne signale u moždanim talasima psa.

U ponudi su različiti glasovi tako da možete da izaberete glas koji će najbolje odgovarati vašem psu. U ovom trenutku, uređaj govori samo na engleskom jeziku. Mandarinska, Francuska i španska verzija dolaze uskoro.

Slušalice su dostupne u pred-prodaji na www.indiegogo.com, kao deo kampanje finansiranja istraživanja, u tri različite verzije koje se kreću od $65 za mikro i $300 za standardnu verziju ili superiornu od $1,200.

Iako je ovaj pronalazak još uvek rad-u-toku, svi mi ljubitelja pasa smo prilično uzbuđen „No More Woof“ pronalaskom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here