The Prodigy na Jazu u okviru EXIT Avanture!

Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u okviru svetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svetskim festivalima

Najznačajniji svetski elektronski sastav The Prodigy, u sredu 15. jula nastupiće na Jazu u okviru morskog poglavlja Exit Avanture i tako uveličati ovogodišnju proslavu 15. rođendana Exita, kao i nedavnog osvajanja istorijske titule Najboljeg evropskog festivala za Sea Dance!

Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u okviru svetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svetskim festivalima. Šesto studijsko izdanje pod nazivom „The Day Is My Enemy“ izlazi 30. marta i naslediće album „Invaders Must Die“, sa kojim su četvrti put za redom osvojili prvo mesto britanske liste albuma!

U četvrt veka dugoj muzičkoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 miliona albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po neverovatnoj euforiji koju nose.

Sea Dance festival kao deo velike Exit Avanture, ove će se godine naći rame uz rame sa najvećim svetskim festivalima na kojima će nastupiti The Prodigy, kao što su britanski giganti T in the Park i Isle of Wight, najmasovniji nemački događaji Rock Am Ring i Rock Im Park, australijski Future Music, belgijski Rock Werchter, španski Benicassim i mnogi drugi. Nakon 2013. godine, kada su oborili rekord posete glavne bine Exit festivala sa oko 40.000 euforičnih fanova, očekuje se da The Prodigy na prvom nastupu u Crnoj Gori postave novi rekord na Jazu posle Madonne i Rolling Stonesa.

The Prodigy čine Liam Howlett, Keith Flint i Maxim, na koncertima praćeni gitaristima, bubnjarima i drugim muzičarima. Debitantski singl „Charly“ našao se među prva tri najslušanija u Velikoj Britaniji, što je bila odlična uvertira pred objavu prvog albuma „Experience“, te godine jednog od deset najboljih u Britaniji.

Sve zauvijek menja jedan od najvažnijih albuma 20. vijeka „Music for the Jilted Generation“ sa kojeg su cele generacije odrastale uz hitove poput „Voodoo People“, „No Good“, „Their Law“, „One Love“ ili „Poison“. Naredni album „The Fat of the Land“ donosi proboj na američko tržište i pored britanske, osvaja i prvo mesto američke liste najboljih albuma uz hit singlove „Firestarter“, „Diesel Power“ i nazaobilaznu „Smack My Bitch Up“ koju prati kontraverzni spot.

I naredna dva albuma „Always Outnumbered, Never Outgunned“ i pomenuti „Invaders Must Die“ osvajaju prva mesta top lista, a The Prodigy pokreću Warriors Dance festival u Japanu, da bi ga iduće godine održali na čuvenom Milton Keynesu pred oko 70.000 fanova. Sve to prati odlični koncertni album i DVD/Blu-ray izdanje „World’s on Fire“, a čak dva iduća izdanja održavaju u Srbiji, na Kalemegdanu 2012. i na Exitu 2013! Sa Kalemegdana se još prepričava velika žurku u bekstejdžu kada je čuveni Skrillex u prostorijama iza bine, posle koncerta puštao muziku dok su se Liam, Keith i Maxim zabavljali sa prijateljima iz celog sveta! Vreme je za prvi, istorijski nastup u Crnoj Gori, za nove rekorde Exit Avanture i nezaboravne anegdote za bend i putnike iz celog sveta koji dolaze na Jaz!

Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana festivalskog letovanja uz Exit Avanturu (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 6990 dinara na sajtu www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznice sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here