Proslava 4. aprila, Dana studenata Univerziteta u Beogradu

Savez studenata Beograda organizuje proslavu povodom Dana studenata Univerziteta u Beogradu 4. aprila 2016. godine, uz podršku Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Dana studenata
Foto: Studentski grad

Proslava počinje polaganjem venaca u 10:00 časova na Novom groblju u Beogradu.

Od 11:30 časova održaće se revijalni meč između studenata Tehnološko-metalurškog fakulteta i studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u hali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Blagoja Parovića 156.

U 15:00 časova počinje svečana akademija posvećena proslavi 4. aprila u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1.

Prisutnima će se obratiti rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladimir Bumbaširević, student prorektor Marija Radovanović, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu Stefan Tanasković, predsednik Saveza studenata Beograda Borijan Soković, te predstavnici državne uprave i uprave Grada Beograda.

„Nekada se Dan studenata Univerziteta u Beogradu obeležavao nizom svečanosti i bio je neradan dan Univerziteta u Beogradu. Ova tradicija se prethodnih godina izgubila, ali Savez studenata Beograda ulaže napore u cilju očuvanja tradicije studenata i studentskog organizovanja na Univerzitetu u Beogradu, čiji je 4. april izuzetno važan deo“, ističe Borijan Soković, predsednik Saveza studenata Beograda.

Izvor: presscentar.uns.org.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here