Protest studenata Pravnog fakulteta u Beogradu

Ovim putem bismo želeli da Vas obavestimo o održavanju velikog protesta studenata Pravnog fakulteta u četvrtak, 1.10.2015. godine u 11:55h u zgradi Pravnog fakulteta u Beogradu. 

 

Protest studenata

Osnovni razlog za održavanje protesta jeste ukidanje vanrednog oktobarskog roka, poznatijeg kao oktobar 2, podizanje finansijskih nameta gde god je to moguće, menjanje sistema upisa u toku školovanja pomoću kog Fakultet danas ostvaruje enormne godišnje prihode, neuporedive sa bilo kojim drugim fakultetom u državi. Sve ono za šta su se studenti prošle godine borili a što je trebalo biti potvrđeno usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, ironično, baš na Pravnom fakultetu nije ispoštovano. 

Uz sve težu finansijsku situaciju u zemlji i smanjenje plata i penzija, čini se da su fakulteti najuspešnije državne kompanije koje godišnje obrću milione evra a sve na uštrb studenata. Zato smatramo da je od izuzetne važnosti da šira javnost sazna za ovaj izraz bunta i revolta među studentima, pogotovo danas u vreme kolektivne društvene apatije i letargije.

 

Poštovani, pridružite nam se u četvrtak u 5 do 12, zbog svega gore navedenog ali pre svega jer ste i sami bili ili ste još uvek studenti i znate da se država prema nama uvek ponašala kao prema građanima drugog reda koji služe isključivo za inkasiranje budžetskih sredstava.

 

U nadi da ćete nam se pridružiti, srdačan pozdrav,

 

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here