Provera baze podataka za upis u srednje škole

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je na svom sajtu omogućilo učenicima da provere liste želja za prvi upisni krug u srednje škole. Svaki od svršenih osnovaca može na sajtu Ministarstva prosvete da proveri i da li su u bazi podataka ispravno unesene liste želja.

Upis u srednje škole provera lista zelja
Izvor: pixabay.com

Provera liste zelja na zvanicnom sajtu

Dovoljno je da se samo ukuca šifra učenika i moći će da se vide svi bodovi i želje. Na osnovu svoje šifre moći će da provere bodove sa završnog ispita, bodove sa takmičenja, ocene iz šestog, sedmog i osmog razreda, kao i lične podatke.

Uradi proveru

Preko specijalizovanih sekcija na ovim stranicama možete proveriti sve evidentirane podatke za konkretnog učenika, ali i videti sve statističke podatke o osnovnim i srednjim školama koji mogu pomoći u pravilnom odabiru škole.

Ukoliko nekome nisu evidentirane sve želje ili se redosled želja ne slaže sa popunjenim u obrascima, đaci imaju pravo da ulože prigovor i to u matičnim školama. Takođe, prigovor je moguće uložiti i na bilo koji od podataka koje ministarstvo objavi.

Upis u srednje škole

Zvaničan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima biće objavljen kada o počinje u upis u srednje škole. Istovremeno počeće i drugi upisni krug. Učenici koji nisu raspoređeni shodno svojim željama u prvom konkursnom krugu imaće prilike da još jednom popune liste želja i istog dana ih predaju.

1 COMMENT

  1. Koliko je sve jednostavnije u odnosu na period kad smo mi upisivali i birali skole. Internet je znartno ubrzao svet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here