Prvi džez krol u Beogradu

U Beogradu će 30. aprila, na Svetski dan džeza, biti održan prvi „Džez krol“ festival (Jazz Crawl Festival) na osam mesta.

Cilj velikog broja klupskih džez nastupa iste večeri ima za cilj da podstakne građane da krenu od kluba do kluba, da slušaju džez, saopštila je PR agencija Kovačić i Spaić. „Cilj ovog festivala je uspostavljanje muzičkog događaja koji bi slavio i promovisao džez kao živu muziku sa kojom je slušalac u neposrednom kontaktu, u njegovom prirodnom okruženju – klubu. Džez van kluba je neprirodan doživljaj muzičkog stila formiranog u živom ambijentu“, rekao je Vladimir Protić, idejni tvorac festivala, organizator i muzičar.

Ljubitelji džeza će moći i da plešu uz plesne škole „Sinatra“ i „Swing The Beat“ u „KC Gradu“. U klubu „Ulica“ puštaće se ploče jugoslovenskog džeza, a u klubu Lejla nastupiće DJ.

Najavljeno je šest nastupa u klubovima „Džez bašta“, „Muha“, „Filip“, „KC Grad“, „Berliner“, u muzičkoj kafe-prodavnici Metropolis, a u Makedonskoj ulici će biti celodnevnog džez maratona čiji će posetioci imati popust na džez muzička izdanja. U organizaciji grada Beograda na Trgu Republike će biti koncert Big Benda Radio-televizije Srbije sa Duškom Gojkovićem.

Jazz crawl postoji u svetu, kao veče koje objedinjava džez muziku, ples, fotografiju, edukaciju. Termin „crawl“ podrazumeva posetu nekoliko lokala u nizu, umesto provodjenja večeri na jednom mestu.

Izvor: http://www.beta.rs/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here