Putovanje za one koji su spremni za drugačije iskustvo

Još jedna sjajna prilika za nezaboravno putovanje i druženje je pred nama. U toku je sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove.

Već 28 godina u nizu Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije organizuju međunarodne volonterske kampove u Srbiji i omogućavaju volonterima i volonterkama iz naše zemlje da volontiraju na kampovima u 90 zemalja u svetu.

Volonteri i volonterke koji su zainteresovani za učešće na međunarodnim kampovima u Srbiji mogu da se informišu i prijave putem internet stranice http://kampovi.mis.org.rs/ dok se informacije za one koji bi da otputuju  i volontiraju u inostranstvu nalaze na ovom LINKU.

 Razmenu smo tokom 2016. godine imali sa 88 organizacija iz 41 zemlje sveta. Zemlje u koje su naši volonteri najviše išli na kampove tokom protekle sezone su Nemačka (26%), Italija (18%), Španija (13%), Francuska (9%), Rusija (4%), Portugalija (4%), Češka Republika (3%), Belgija (2%).

 U svetu se godišnje održi oko 2 500 volonterskih kampova a između međunarodnih volonterskih kampova u svetu i kampova u našoj zemlji nema nikakve razlike. Uvek se rade poslovi od javnog značaja koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi u zejednici gde se kamp održava.

Mladi istraživači Srbije

 Osim nezamenljivog osećaja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu volonteri iz različitih zemalja razmenjuju iskustva, upoznaju nove kulture i običaje i stiču prijateljstva za ceo život. Volontiranje na kampu pri tome omogućava volonterima da na jedan sasvim nov i nesvakidašnji način upoznaju kulturu zemlje u kojoj se nalaze onako kako to kao obični turisti nakada ne bi dobili priliku.

 Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera i od opšteg značaja a kod učesnika i učesnica razvijanju volonterski stav i aktivnan odnos prema zajednici i društvu u kom žive.  Smeštaj i hrana na kampu su besplatni, a volonteri uplaćuju participaciju i sami plaćaju put.

 Više o tome šta su Volonterski kampovi i kako izgleda život, rad i slobodno vreme na kampu možete pročitati na ovom linku: http://kampovi.mis.org.rs/sta-su-kampovi/.

Budite slobodni da nam se obratite za sva dodatna pitanja, izjave i intervjue sa članovima i članicama tima ili sa volonterima i volonterkama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here