Putuj u Francusku preko Volonterskog centra Vojvodine

Volonterski centar Vojvodine Vas poziva da se prijavite na interkulturnu omladinsku razmenu u Francuskoj.

U pitanju je razmena pod nazivom ,,Bašta kraj mora“, koja će se održavati u mestu Pulon, Bretanja (Francuska), od 15. 7 – 25. 7. 2016.

londonuniv

Organizatori razmene su:

– Volonterski centar Vojvodine (Novi Sad)

– Gwenilli (Kemper, Francuska)

– Bezirksjugendwerk der Arbeiterwohlfahrt (Hanover, Nemačka)

Kroz dugogodišnju saradnju, tri partnerske organizacije okupljaju mlade iz Srbije, Francuske i Nemačke sa idejom da kroz druženje i zajedničku svakodnevicu, aktivizam i spoznaju međusobnih sličnosti i različitosti, prošire svoje vidike, dožive i nauče novo, ali i podstaknu na razmišljanje o mnoštvu pitanja . Ove godine pozivamo vas na interkulturalnu omladinsku razmenu „Bašta kraj mora“ koja de se održati na obali francuskog poluostrva Bretanja, u mestu Pulon.

Tokom deset uzbudljivih dana bavićete se pitanjem lokalnog aktivizma i održivih stilova života kroz uzgajanje različitog bilja, što predstavlja važnu delatnost stanovništva ovog mesta. Kroz interaktivne radionice učidete o vertikalnoj metodi gajenja povrda i začina. Sem toga, imadete jedinstvenu priliku da se upoznate sa lokalnim proizvođačem medicinskih i mirisnih preparata od bilja, ali i vlasnikom farme magaraca. Očekujte svakodnevne jezičke animacije, kroz koje možete obnoviti ili stedi osnove francuskog i nemačkog jezika, a važan deo programa zauzede i edukativne radionice o interkulturalnosti, stereotipima i predrasudama.

Naši domadini, organizacije „Gwenilli“ i „Ulamir centre social du Goyen“ potrudide se da vam približe čari Bretanje i kroz učešde u tradicionalnim lokalnim događajima i interkulturalne večeri sa stanovnicima Pulona.

Putovanje: Grupa od 8 učesnika putuje zajedno sa 2 lidera. Odmah po odabiru učesnika, kupuju se najpovoljnije povratne karte Beograd-Pariz (autobus) i ParizKemper (voz). Iz Kempera do Pulona putuje se po naknadnom dogovoru sa francuskom partnerskom organizacijom.

Smeštaj: Učesnici de biti smešteni u šatorima u kampu, koji je opremljen kuhinjom. U neposrednoj blizini kampa nalaze se toaleti i mobilni tuševi. U kampu nede biti internet-konekcije. Od učesnika se očekuje da ponesu podlogu i vredu za spavanje, i da tokom razmene učestvuju u zajedničkoj pripremi obroka, održavanju čistode u kampu, i slično.

Ko može da se prijavi? Na razmenu mogu da se prijave zainteresovani mladi iz Srbije, uzrasta 18 do 22 godine. Nacionalna grupa iz Srbije imade 8 učesnika i 2 lidera.

Jezici razmene: Delovi programa odvijade se na jeziku neke od nacionalnih grupa, uz prevod na ostala dva (na primer, ako neko kaže nešto na francuskom, odmah potom prevodioci prevode misao na srpski i nemački). Ponekad će u upotrebi biti i engleski jezik.

Finansijski aspekat i uslovi za učešće:

 -Troškovi smeštaja i hrane u potpunosti su pokriveni.

-Putni troškovi učesnika pokriveni su u maksimalnom iznosu od 322 €.

-Putni troškovi refundiraju se nakon razmene. Tada se učesnicima napladuje participacija u iznosu od 50 €.

 -Svi učesnici razmene bide u obavezi da obezbede putno osiguranje za period trajanja razmene. Jedna od opcija je i grupno osiguranje, o kom je moguće dogovoriti se nakon selekcije učesnika.

Rok za prijavu: Popunjen prijavni formular treba poslati na e-mail adresu [email protected] sa naznakom ‘Razmena u Francuskoj’ najkasnije do 22. maja 2016. godine!

Prijavni formular: Prijavni_formular_Francuska2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here