Rad sa decom i multikulturalnost – Rumunija

Ako te je oduvek privlačio rad sa decom ovo je prava prilika za tebe! Ovog leta u Rumuniji se organizuje kamp na kome će grupa od pet volontera iz celog sveta raditi sa tridesetoro dece uzrasta između deset i četrnaest godina. Cilj je da deca iz ovog sela dobiju priliku da upoznaju drugu kulturu i da njima predstave svoju kulturu. To je ujedno prilika da i volonteri i deca provedu dve nedelje komunicirajući na engleskom jeziku.  Volonteri će pripremati aktivnosti za decu koje će im omogućiti da kroz igru i edukativne radionice bolje upoznaju neku drugu kulturu i steknu ideju o multikulturalnosti. Pored toga, potrebno je učestvovati u pravljenu video materijala za sajt kulturnog centra gde se planira razgovor sa starijim meštanima o tome kako je to selo izgledalo nekad, a kako sada izgleda.


Volonteri će biti smešteni u kući pored škole. Sami će spremati doručak i večeru od namirnica koje su obezbeđene. Lanč paketi će biti podeljeni tokom aktivnosti sa decom. U kući se nalazi kupatilo i kuhinja ali je potrebno poneti vreću za spavanje.

Aktivnosti su planirane svaki dan (10-16 h), uz izuzetak od par dana kada su aktivnosti predviđene uveče. Poslednja dva dana planirana su kao vreme za evaluaciju i obilaske obližnjih mesta.

Gde: Teisani-Olteni (100 km od Bukurešta), Rumunija

Kada: 31.07.2018–13.08.2018.

Više informacija na ovom linku: http://www.mis.org.rs/vss-admin/applications/camp_details/16819

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here