Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče

Udruženje Hila i Topolska 18 pozivaju te da se prijaviš za učešće u petoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Predavači su idejni tvorci i osnivači izadavačke kuće Partizanska knjiga, a to su pisac Srđan Srdić i književni kritičar Vladimir Arsenić. O njihovom dugogodišnjem uspešnom radu sa mladim i neafirmisanim autorima, najbolje svedoče knjige i nagrade polaznika Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče

Izdvojili smo sledeće : Objavljena je knjiga Vladimira Bulatovića Elvira je sanjala, Denisa Čokića Izohipse, Miroslava Ćurčića Smrt u Bašaidu, Dimitrija Bukvića Svaka dobija kao i zbirka priče Milane Grbić u okviru nagrade Đura Đukanov i Vladimir Vujovića u ediciji Prva knjiga Matice srpske. Mnoge priče su nagrađene i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, Požarevac, Novi Sad, Sombor).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Radionica traje od početka oktobra 2017. do kraja juna 2018. Susreti se održavaju svake druge subote u Topolskoj 18. Ukupna cena devetomesečnog kursa iznosi 22.500 dinara (u devet mesečnih rata). Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail [email protected] najkasnije do 25. septembra 2017. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset.

Za više informacija, javite se na mail: [email protected] ili na facebook stranicu: Partizanska knjiga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here