Četvrti sajam stipendija Univerziteta u Beogradu

Dvodnevni SAJAM STIPENDIJA „Stipendija i ja“ Univerziteta u Beogradu realizovaće se u zgradi i dvorištu Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu 27.i 28. septembra 2017.godine.

Ova manifestacija koju četvrti put organizuje Univerzitet u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupi veliki broj institucija koje dodeljuju stipendije i da se predstavi veliki broj različitih stipendijskih programa i programa mobilnosti i drugih oblika finansijske podrške dostupne studentima na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu Univerzitet u Beogradu organizacijom Sajma stipendija obezbeđuje studentima mogućnost da se pravovremeno i podrobno informišu o velikom broju raspoloživih prilika, o procedurama, uslovima i rokovima za prijavu i uspešno planiraju svoje dalje profesionalne korake. Za učesnike, stipenditore, Sajam je sjajna prilika za afirmaciju programa finansijske pomoći, društvene odgovornosti i regrutaciju zainteresovanih studenata.

Bogat program Sajma stipendija odvijaće se tokom dva uzastopna dana, kada će vrata Rektorata biti otvorena za sve posetioce 27.09.2017 od 11 do 16.00 časova, a 28. 09. od 9.30 do 16.00 časova. Studenti će tokom dva dana programa Sajma stipendija imati priliku da prisustvuju predavanjima, dobiju korisne informacije u okviru programa prezentacija „15 saveta za 15 minuta“, kao i da uzmu aktivno učešće u konsultacijama sa prisutnim stipenditorima, raspoloženima da odogovore na sva pitanja i pruže odgovarajuće savete.

PRVI DAN:
Univerzitet u Beogradu predstaviće se prvog dana studentima. Nakon svečanog otvaranja, studenti će imati prilike da saznaju sve o stipendijama, novčanoj pomoći za naučne i istraživačke radove Zadužbina i fonodova Univerziteta u Beogradu. Prezentacije Sektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Beogradu biće organizovane oko dostupnih programa mobilnosti u okviru evropskih programa univerzitetske razmene i predstavljanja portala za apliciranje za konkurse za studente, nastavnike i istraživače MOBI ON. Takođe, studentima će biti predstavljeni i vidovi podrške koje obezbeđuju savetnici Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata u procesu apliciranja za stipendijske programe i dalje usavršavanje. Prvog dana sajma profesori Filološkog fakulteta u okviru dvočasovnog predavanja predstaviće mogućnosti studiranja u Evropi, Aziji i Americi i detaljno će predstaviti međunarodno priznate sertifikate iz oblasti stranih jezika.

DRUGI DAN:
Drugog dana Sajma učesnici sajma će u dva paralelna formata predstaviti svoje stipendije sa početkom u 09.30 časova. Konsultacije će se održavati u holu i dvorištu Rektorata, a kratke prezentacije u Svečanoj sali.
Svoje stipendijske programe 28.09. predstaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fond za mlade talente Dositeja, Grad Beograd, kompanije Loreal, Digit, Valjaonica bakra Sevojno, Eko Serbia AD, Fondacija Tempus, Fondacija Studenica, Fondacija dr Zoran Đinđić i Obrazovni sistem Ekilibrio, ambasada SAD, Velike Britanije, Kanade, Republike Grčke, Republike Koreje, Republike Češke, kao i Francuski institut u Srbiji, Ruski Dom u Beogradu, Nemačka služba za akademsku razmenu /DAAD/, Beogradska otvorena škola, EURAXESS mreža u Srbiji i tri italijanska univerziteta (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, Ca Foscari).

Prenos programa oba dana biće emitovan uživo preko interneta na Media portalu računarskog centra Univerziteta u Beogradu. Sajam su podržale kompanije DDOR Novi Sad, Loreal Balkan, Digit, Nestle Adriatik, Froneri i Golijska Ledena robnim, novčanim i donacijama u uslugama.

Detaljnije informacije, program sajma sa rasporedom prezentacija i konsultacija dostupan je na linku http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2017 , a novosti u vezi sa sajmom mogu se pratiti na društvenim mrežama https://www.facebook.com/sajam.stipendija/ i https://www.instagram.com/centarzarazvoj/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here