Raspisan konkurs za “Zelene ideje“

U okviru Nacionalnog foruma za zelene ideje, Trag fondacija je raspisala konkurs za inovativne projekte zasnovane na principima održivog razvoja.

Trag_logo_JPG

Cilj je da se podstaknu i podrže ideje koje mogu da ostvare značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremenu zaštitu životne sredine.

Konkurs je namenjen registrovanim udruženjima, malim preduzećima i preduzetnicima koji imaju godišnji obrt manji od 10.000 evra, kao i pojedincima zainteresovanim za ovu oblast.

Na konkurs se šalju projektne ideje koje ravnomerno obuhvataju sve elemente održivog razvoja, odnosno koji pored finansijske održivosti imaju i značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj u zajednici.

Sa 5.000 dolara biće nagrađene tri najbolje ideje koje imaju potencijal za unapređenje kvaliteta života društvene zajednice. Sa ovim novcem potrebno je realizovati ideju, koja će biti dodatno podržana putem konsulatacija i mentorastva.

Osim novčane nagrade, pobednici konkursa će dobiti i priliku da svoje projekte predstave na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje Fonda braće Rokfeler koji će biti održan u Srbiji u julu mesecu 2016. godine, a najboljih će dobiti dodatnih 10.000 dolara.

Krajnji rok za slanje ideja na konkurs je 2. maj.

Više informacija o konkursu, kao i prijavni formular, nalaze seovde.

Nacionalni forum za zelene ideje Trag fondacija organizuje u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom.

Izvor: http://edukacija.rs/desavanja/raspisan-konkurs-za-zelene-ideje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here