Regionalna konferencija – Izgradnja integriteta u odbrani

Ključni nalazi globalnog istraživanja o borbi protiv korupcije u sistemima odbrane i svrsishodnost javnih nabavki u sektoru bezbednosti glavne su teme regionalne konferencije koju organizuje BCBP.
Regionalna konferencija

 

Beogradski centar za bezbednosnu politiku zajedno sa Međunarodnom transparentnošćuorganizuje predstavljanje najnovijih nalaza Globalnog anti-korupcijskog indeksa odbrane za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Celodnevna regionalna konferencija se održava u hotelu Zira (Ruzveltova 35 Beograd) u četvrtak, 11. februara 2016. godine, s početkom u 10 časova.

Konferencija će se baviti pitanjem koji rizici od korupcije su smanjeni u protekle tri godine i zašto su neki rizici i dalje veliki izazov za sektor odbrane.

Na konferenciji će takođe biti predstavljen priručnik za procenu svrsishodnosti javnih nabavki u sektoru bezbednosti.

Govornici uvodne diskusije će biti:

  • Karolina Meklahlan, viša istraživačica, Međunarodna transparentnost Velika Britanija – program za odbranu i bezbednost
  • Zoran Đorđević, državni sekretar, Ministarstvo odbrane Republike Srbije (biće potvrđeno)
  • Predrag Petrović, izvršni direktor, Beogradski centar za bezbednosnu politiku

Govornike i teme preostala tri panela možeta pogledati u PDF dokumentu ispod ili na ovom linku.

Zbog ograničenog broja mesta molimo Vas da prisustvo potvrdite do srede 10. februara, mejlom na adresu [email protected] ili telefonom na broj 011 3287 226. Obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik. 

Realizaciju konferencije  finansijski je podržala Međunarodna transparentnost Velika Britanija. Projekat „PRO-CURE Jačanje civilnog nadzora nad javnim nabavkama u sektoru bezbednosti“ finansira Evropska unija kroz program Podrška civilnom društvu 2013. i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Za sadržaj projekta odgovaran je isključivo BCBP i DRPKO i iskazani stavovi nisu nužno stavovi EU.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here