Regionalni seminar politikologa: „Američki predsednički izbori 2016.”

Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu, uz pokroviteljstvo Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD), organizuje X Regionalni seminar politikologa koji će biti održan na Kopaoniku, od 4. do 7. novembra 2016. godine, na temu „Američki predsednički izbori 2016 “.

Regionalni seminar politikologa

Devet godina unazad Seminar politikologa predstavlja najveće regionalno okupljanje politikologa u Evropi, gde renomirani stručnjaci, političari, novinari, diplomate, ekonomisti, sociolozi i analitičari, zajedno sa studentima i alumnistima Fakulteta političkih nauka iz regiona Zapadnog Balkana, učestvujući na Seminaru politikologa i raspravljaju o najaktuelnijim temama međunarodne i regionalne politike.

Cilj seminara je iniciranje, promovisanje i razvijanje konstruktivnog dijaloga kako na ekspertskom nivou, tako i na nivou mladih neafirmisanih stručnjaka. Organizujući Seminar želimo i da omogućimo studentima prvenstveno Fakulteta političkih nauka iz regiona Zapadnog Balkana jedinstvenu priliku da uče od renomiranih stručnjaka, kao i da uspostavljaju kontakte koji će biti od krucijalne važnosti za budućnost saradnje u našem regionu.

Zato će i na ovogodišnjem Seminaru, osim studenata beogradskog Fakulteta političkih nauka, učešće uzeti i njihove kolege sa univerziteta u regionu (Novi Sad, Zagreb, Banja Luka, Podgorica, Skoplje, Sarajevo, Mostar i drugi). Na Seminaru dokazani stručnjaci, mladi profesionalci i studenti iz celog regiona Zapadnog Balkana razmenjuju mišljenja, analiziraju goruće izazove i predlažu rešenja za njihovo prevazilaženje. Regionalni seminar politikologa, sa preko 3000 alumnista i 350 učesnika godišnje, predstavlja najmasovnije okupljanje politikologa u Evropi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here