Romantični filmovi za dan zaljubljenih

Romantični filmovi uz večeru i omiljeno piće, jedan su od dobrih načina da se provede 14. februar, poznatiji kao Dan zaljubljenih. Ako ni vi, a ni osoba koju volite, ne volite gužve i preterivanja vezana za ovaj dan, ovaj način proslave će vam biti sasvim dovoljan i lep. S obzirom da nam je ovaj dan sve bliži, mi vam predlažemo 5 filmova za tu prilku. Svakako, ove filmove možete pogledati i ako ste sami jer su zabavni, simpatični i namenjeni su pre svega opuštanju i užvanju.

Romantični filmovi
Romantični filmovi za Dan zaljubljenih

Romantični filmovi

 1. Serendipity (2001)

  Jednog zimskog dana Džonatan Trager upoznaje Saru Tomas. Na početku filma, putevi dva totalna stranca se ukrštaju, dok oboje izbegavaju gužvu u Nju Jorku. Uprkos činjenici da oboje već imaju ljubavne veze sa drugim ljudima, njih dvoje provedu veče zajedno lutajući Menhetnom. Kada se ta noć približi neizbežnom kraju, Džonatan traži da razmene brojeve, međutim Sara ima nešto drugo na umu. Ona hoće da njihov sledeći susret prepusti sudbini. Ako su suđeni jedno drugom, naći će način da se opet sretnu. U ovoj romantičnoj komediji uloge tumače Džon Kjuzak i Kejt Bekinsejl i naravno neizbežna uloga u filmovima ovog žanra – grad Nju Jork.

  Romantični filmovi
  Romantični filmovi – Serendipity (2001)
 2. Just like heaven (2005)

  Čovek koji je izgubio verenicu traži novi stan, kako bi promenio sredinu i pokušao da izbegne sve što ga podseća na nju. On pronalazi savršen stan sa prelepim pogledom i na dobroj lokaciji. Međutim, postoji jedan problem. Prethodna vlasnica stana je i dalje tu, samo što ne može da je vidi niko drugi sem njega. Ona nije mrtva, već se nalazi u komi u bolnici, nakon što je doživela saobraćajnu nesreću. On nakon nekoliko pokušaja da je izbaci iz stana odustaje i reši da joj pomogne da otkrije šta se desilo sa njom, jer ona uopšte ne zna kako je dospela u to stanje. Nakon nekog vremena se zaljubi u nju, i pokušava da je vrati u život na sve moguće načine. Glavne uloge u ovom filmu tumače oskarovka Riz Vinterspun i Mark Rufalo koji je sada najpoznatiji po ulozi Hulka u Marvelovim Avendžersima.

  Pročitajte još: 15 ideja za poklon za Dan zaljubljenih

  Romantični filmovi
  Romantični filmovi – Just Like Heaven (2005)
 3. P.S. I love you (2007)

  U ovom filmu, Hilari Svonk glumi uspešnog agenta za nekretnine po imenu Holi, čiji je simpatični i šarmantni muž uvek tu za nju, bez obzira na sve. Iznenada, Geri, njen muž koga glumi Džerard Batler, dobija tumor na mozgu i umire. Međutim, pre nego što je preminuo Geri koji je poznavao svoju suprugu bolje nego iko drugi, isplanirao je način na koji bi joj pomogao da prevaziđe tugu za njim i da nastavi sa svojim životom. Na njen trideseti rođendan joj stigne torta i poruka koju je on ostavio kako bi je naveo da izađe i proslavi svoj rođendan umesto da tuguje. Nakon te poruke, svakog meseca ona dobija novu, svaku na različite i zanimljive načine. Svaka poruka je upućuje u nove avanture i završava se na isti način, sa “P.S. Volim te”.

Romantični filmovi
Romantični filmovi – P.S. I Love You (2007)
 1. How To Lose A Guy In 10 Days (2003)

  Endi, koju glumi Kejt Hadson, je zgodna i ambiciozna novinarka koja želi da piše o političkim događajima, ali trenutno radi za jedan ženski magazin. Ona dobije zadatak da napiše priču o tome šta žene čine kako bi oterale muškarce koje vole, što će demonstrirati tako što će zavesti a potom oterati od sebe bilo kog muškarca u roku od 10 dana. S druge strane, Ben, koga glumi oskarovac Metju MekKonahi, je markentiški agent i želi da dobije posao da uradi reklamu za dijamante. On kaže svom šefu da je najbolji čovek za taj posao jer razume žene, i opkaldi se sa njim da će zavesti bilo koju devojku za manje od dve nedelje. Nakon što se upoznaju počnu da izluđuju jedno drugo na različite načine, ali se u isto vreme i zaljube.

  Romantični filmovi
  Romantični filmovi – How To Lose A Guy In 10 Days (2003)
 2. What Women Want (2001)

  Nik Maršal (Mel Gibson) je marketinški stručnjak iz Čikaga, pomalo šovinističkih razmišljanja. Zbog neodgovornog načina života propao mu je brak, a petnaestogodišnja ćerka Aleks misli o njemu sve najgore. U marketinškoj firmi u kojoj radi otvoreno je mesto kreativnog direktora, na koje on cilja. Ali generalni direktor tu funkciju dodeljuje inteligentnoj i sposobnoj poslovnoj ženi koju glumi Helen Hant. Ona je iz konkurentske kompanije prešla u njihovu, kao stručnjak za ženski deo tržišta, koji stalno beleži porast. Nik pokušava da osmisli reklame za tipično ženske proizvode. Međutim, pri pokušaju da uđe u njihovu psihu, doživljava nesreću u kupatilu nakon koje postaje sposoban da čuje sve ono što žene žele i misle. Čak zna o čemu razmišljaju i ženke pudlice.

  Romantični filmovi
  Romantični filmovi – What Women Want (2001)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here