Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola 2016.

Organizatori: Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, gradska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredna komora Srbije i Dom omladine Beograda.

Ovogodišnji dvodnevni Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola biće održan u Domu omladine Beograda, pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“, 29. i 30. marta, od 10 do 16 sati.

Print

Na velikom beogradskom sajmu profesionalne orijentacije, namenjenom učenicima osnovnih škola, svoje obrazovne programe predstaviće 40 srednjih stručnih i umetničkih škola sa teritorije grada Beograda.

Tokom dva dana sajma, beogradski osnovci i njihovi roditelji biće u prilici da se na direktan način detaljno informišu o načinu upisa, smerovima u školama i obrazovnim profilima za koje se deca spremaju. Takođe, moći će da pogledaju prezentacije škola, vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.  

Svečano otvaranje sajma je zakazano za 29. mart u 11.00 sati, kada će se učesnicima, posetiocima i medijima obratiti predstavnici partnerskih institucija, organizatora manifestacije. Nakon zvaničnog otvaranja uslediće revijalni deo, u kome će se nekoliko škola posetiocima predstaviti modnom revijom, baletskim programom, muzikom i pesmom…

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje osnovcima će biti dostupne aplikacije „Vodič za osnovce“ i „Karijerno putovanje“, koje u formi kompjuterske igrice pomažu deci u izboru zanimanja, a psiholozi NSZ će davati stručne savete iz profesionalne orijentacije. Zainteresovani učenici moći će da učestvuju u radionici „Na putu izbora zanimanja“, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju svoja profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here