Šansa za diplomce iz Srbije – profesionalni razvoj u internacionalnom poslovnom okruženju

Kompanija Microsoft u Srbiji sa zadovoljstvom najavljuje programe prakse i zapošljavanja za studente završnih godina studija u Srbiji. Programi su bazirani na ideji da se mladima pruži šansa da već tokom studija steknu radna iskustva neophodna za uspešno i sveobuhvatno razvijanje karijere u digitalnom svetu poslovanja.

Iskustva stečena u kompanijama koje svoje poslovanje razvijaju na globalnom nivou, pruža našim studentima mogućnost da efikasno i kvalitetno rade na svom profesionalnom razvoju, u bilo kom poslovnom okruženju.

Zaključno sa 15. novembrom 2016. godine, studenti završnih godina, diplomci i postdiplomci – imaju priliku da se prijave za MACH Project Manager i Intern Project Manager programe.

Više detalja o procesu prijava mogu se pronaći na linkovima https://aka.ms/machserbia i https://aka.ms/internserbia

Kompanija Microsoft

 

***

 

O Microsoftu

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Napomena urednicima: Za više informacija i vesti o kompaniji Microsoft, posetite Microsoft News Centar na: http://www.microsoft.com/news ili www.microsoft.rs

Microsoft kontakt osoba: Darko Bogojević, Communications and Philanthropies Lead for Serbia and Montenegro| [email protected]| +381 65 330 66 86

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here