Savremene balkanske bajke – tvojVideo

Humanitarne akcije ne zauzimaju uvek isto i klasično obličje, a u nastavku ćete moći da pročitate kako još one mogu da izgledaju. Naime, Nebojša Janković iz Žablja, potpredsednik međunarodne organizacije „Balkanac“, menadžer produkcijske kuće „tvojVideo“ i student u Beogradu, nedavno je inicirao kreiranje savremenih balkanskih bajki.

Ove bajke za cilj imaju da ocrtaju sadašnje probleme i stanje u društvu i da na emotivan ili šaljiv način prenesu mudru poruku i promovišu prave vrednosti. Nebojša je zajedno sa produkcijskom kućom „tvojVideo“ okupio ekipu naratora, kompozitora, aranžera, ilustratora, producenata i prevodilaca i sa istima stupio u realizaciju ovog projekta. Zajedno sa kolegama Natašom Janković (narator), Nadom Cvejić (ilustrator) i Goranom Milatovićem (direktor produkcijske kuće) uspeo je da održi projekat i pretoči ga iz ideje u dela. U septembru nas očekuje svečana premijera savremenih balkansih bajki u Beogradu, nakon koje će se održati panel diskusija, u kojoj će se u ulozi govornika naći mnoge eminentne ličnosti.

Ono što ovom projektu daje sasvim novu dimenziju i humanitarni karakter je činjenica da će se sredstva prikupljena od ulaznica i priloga uložiti u humanitarne svrhe, a pored toga će se kreirati i specijalna epizoda bajki za one kojima je pomoć namenjenja, kako bismo im pokazali da nisu sami. Takođe, još jedna od zanimljivosti je ta da postoji mogućnost da projekat dobije regionalni karakter, sa maksimalnom saradnjom među narodima, gde će humanitarna pomoć biti pružena svima onima kojima je potebna, bez osvrta na veru i nacionalnu pripadnost.

Kako kaže, ovaj projekat je pokrenuo sa ciljem da na zanimljiv način, kroz formu neformalne edukacije i zabavnog karaktera ujedini sve ljude i narode i na taj način prikupi finansijska sredstva koja će uložiti u humanitarne svrhe na prostor celog regiona. Nebojša još dodaje da će ovaj projekat, kao i mnoge druge aktivnosti moći da se prate na Regionalnom Informativnom Centru (RIC) koji je pokrenuo zajedno sa kolegama iz „Balkanca“ i kroz koji međunarodna organizacija „Balkanac“ ujedinjuje ceo region u cilju objektivnog i detaljnog informisanja mladih na mnoge teme.

Pozivaju se svi oni kojima je pomoć potrebna ili koji poznaju one kojima je pomoć potrebna da se jave na [email protected] te da na taj način dospeju na listu onih kojima bi pomoć trebala da bude namenjena.

Takođe se pozivaju i svi sponzori, kompanije, institucije ili pojedinci da podrže projekat i da se jave na isti, gore navedeni mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here