Siemens CEE Press Award 2016 – produžen rok za prijavu radova

Prvo Siemens-ovo regionalno novinarsko takmičenje u deset zemalja centralne i istočne Evrope otvoreno je za prijave novinarskih radova do 12. septembra 2016. godine. Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču.

Autori 3 najbolja novinarska rada na temu „Inteligentna infrastruktura“, biće nagrađeni trodnevnim studijskim putovanjem u London i posetom Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova.

Siemens CEE Press Award 2016

Rok za prijavu na ovogodišnje novinarsko takmičenje Siemens CEE Press Award 2016 produžen je do 12. septembra 2016. Predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope pozvani su da pošalju svoje autorske radove i postanu deo Siemens-ovog takmičenja, a ujedno i od strane regionalnog stručnog žirija budu proglašeni za autora jednog od tri najbolja regionalna novinarska rada na temu “Inteligentna infrastruktura”. Zemlje učesnice su: Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, i Srbija.

Infrastruktura koja će odgovoriti na rastuće potrebe današnjice i budućnosti, pametni i efikasni transportni sistemi, inteligentne zgrade, električne mreže koje obezbeđuju pouzdano snabdevanje energijom, od fundamentalnog su značaja za našu budućnost, pa stoga verujemo da će ove teme inspirisati novinare da svoje radove podele sa nama.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare da pošalju svoje autorske radove na pomenutu temu, objavljene u periodu od 1. septembra 2015. do 12. septembra 2016. godine, na adresu Siemens d.o.o. Beograd, Omladinskih brigada 21, 11070 Beograd, ili da se prijave online na: http://www.siemens.rs/PressAward/prijava.php. Takmičenje je pod jednakim uslovima otvoreno za sve tekstove u štampanim medijima, izveštaje agencijskih novinara, kao i za priloge emitovane u elektronskim medijima, na portalima, televiziji i radiju.

Svečana dodela nagrada regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2016 će se održati u Beču, 29.-30. septembra 2016. godine. Tokom svog boravka, učesnici iz svih zemalja imaće priliku da posete Aspern – „Jezerski grad“, jedan od najvećih projekata razvoja gradova u Evropi i mesto gde je Siemens implementirao svoje napredne tehnologije u oblasti inteligentne infrastrukture.

Tokom gala večernjeg događaja u Siemens City-ju biće odabrana tri najbolja regionalna novinarska rada, čije će autore naša kompanija nagraditi trodnevnim studijskim putovanjem i posetom Siemens Crystal-u u Londonu. Oni će primiti i prestižno priznanje za najbolji novinarski rad u regionu centralne i istočne Evrope.

Regionalni pobednici će tokom posete Crystal-u, Siemens-ovoj incijativi za održive gradove, istražiti načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će pogledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rešenjima. Crystal otkriva sve izazove sa kojima se gradovi danas susreću, kao i načine za smanjenje uticaja na životnu sredinu korišćenjem održivih tehnologija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here