„Silent life“ – video mladih iz Srbije ušao u konkurenciju za najbolji video mladih na evropskom nivou

„Čuješ korake kako se približavaju, tvoj um počinje da paniči…Pokrićeš glavu rukama, sklupčati se u uglu i moliti se da sve brzo prođe.“

Koliko ste puta bili svedok neprikladnog ponašanja prema ženskoj osobi? Da li prećutno prihvatate mlatretiranje misleći da će prestati?

Udarci bole,a pretnje i ucene nemaju svoj „poslednji put“!

Portal Mladi Vas poziva da pogledate i podelite video koji je nastao sa ciljem podizanja svesti o nasilju nad ženama. Smatraćemo misiju uspešnom ako bar jedan nasilnik bude prijavljen nakon što odgledate ovaj kratak film. Zaštitite svoje poznanice, sestre, majke. Zaštitite SEBE, prijavite nasilje!

„Jer niko nije jači od tebe, od mene, od nas.“

Autonomni ženski centar ima zadovoljstvo da objavi da je na konkursu za najbolji video mladih, titulu najboljeg videa osvojio Silent life (Tihi život) autora Dejana Terzića (25) i Aleksandra Dadića (21) iz Novog Sada.

Konkurs za najbolji video mladih je objavljen kao deo Step-up kampanje evropske Mreže protiv nasilja nad ženama (WAVE mreža) sa ciljem da se podigne svest o nasilju prema ženama i da se podstaknu žene i devojke koje preživljavaju nasilje da potraže pomoć i podršku.

Najbolji video mladih iz Srbije je ušao u konkurenciju za najbolji video mladih na evropskom nivou, zajedno sa filmovima iz Italije, Finske, Austrije i Portugala. Javno glasanje za nagradu publike traje od 16. januara do 16. februara 2017. godine, a na ishod utiče broj pregleda video spota na YouTube-u.

Pobednik/-ca na evropskom nivou će biti proglašen/-a u Briselu 27. februara 2017. godine u Evropskom parlamentu, a autori/-ke filma će imati mogućnost da prisustvuju ceremoniji proglašenja.

Video je dostupan na sledećem linku koji vas pozivamo da pogledate i podelite: https://youtu.be/BkTGURzSjQ0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here