Šta je FlixBus i kako da rezervišem kartu?

FlixBus je niskobudžetna  kompanija koja nudi usluge povoljnog autobuskog prevoza širom Evrope. Odlična stvar je da je FlixBus stigao u Srbiju. U nastavku možete pročitati kako možete rezervistai i kupiti karte. Možda je ovo pravi način da organizujete svoje putovanje.

FlixBus u Srbiji

Prve zelene međunarodne FlixBus linije kreću 25. jula 2019. iz Beograda povezujući ga direktno sa destinacijama u Hrvatskoj i Sloveniji. Sa tri dnevna polaska i jednim noćnim, iz Beograda moći će svakodnevno da se putuje prema Zagrebu i Ljubljani za već od 999 dinara.

Isto tako, Beograd se sezonski povezuje i sa Dalmacijom te Istrom i Kvarnerom; između ostalog sa Biogradom, Vodicama, Šibenikom, Trogirom i Splitom, zatim, sa Rijekom, Opatijom, Rovinjem i Pulom. U pripremi je i direktno povezivanje Beograda i Novog Sada sa Budimpeštom.

Kako da rezervišem i kupim kartu kartu?

Najlakši način je da putovanje rezervišeš direktno preko aplikacije na svom pametnom telefonu. Tvoja karta se tada čuva pod „Moje karte” i možeš da je pokažeš na telefonu pri ulasku u bus. Osim toga, tada dobijaš najbolje cene, baš kao i kada rezervišeš na veb-sajtu. Jednostavno primi svoju potvrdu rezervacije imejlom.

Karte možeš da rezervišeš i telefonom ako pozoveš broj korisničke službe (+385 1 8000 380), na prodajnim mestima/u turističkim agencijama ili direktno kod vozača. Imaj u vidu da u busu plaćaš normalnu cenu i da ćeš kartu moći da kupiš samo ako ima slobodnih mesta. Specijalne i snižene cene i grupni popusti nisu dostupni ako kartu kupuješ u busu. Priznanica za plaćanje u gotovini u busu služi i kao karta/potvrda rezervacije.

Koje linije mogu da rezervišem?

Sve linije koje možeš da rezervišeš naći ćeš na upitniku za rezervaciju u FlixBus aplikaciji i na https://www.flixbus.rs. Linije mogu da se rezervišu približno 4 do 6 nedelja pre datuma polaska na aplikaciji i na sajtu.

Kako mogu da platim svoju rezervaciju?

Način plaćanja zavisi od toga gde je rezervacija urađena:

Onlajn rezervacija: debitna, kreditna kartica (Visa/Mastercard/Amex), Paypal, direktan prenos, Carte Bleue i iDEal.

Kod vozača: Kada rezervišeš svoje sedište u autobusu, dobićeš priznanicu. Priznanica takođe služi kao karta/potvrda rezervacije.

Prodajna mesta/turističke agencije: Sve agencije nude razne mogućnosti za plaćanje, a gotovinsko plaćanje je uvek moguće.

Putovanje FlixBus -om i ekologija

Ono po čemu se FlixBus razlikuje od drugih, jeste što je to „zeleni“ autobuski prevoznik sa efikasnom potrošnjom goriva i smanjenim emitovanjem nivoa gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. Osnovna misija Flixbusa je obezbijediti brzo, efikasno, sigurno putovanje po najpovoljnijim cenama svojim korisnicima i u isto vreme se ponašati odgovorno prema prirodi i sačuvati životnu sredinu.

Zbog toga, zahvaljujući saradnji sa organizacijom ClimatePartner, svakom putniku, kada pravi rezervaciju, FlixBus nudi mogućnost da kompenzuje uticaj svog putovanja FlixBus-om na klimatske uslove. Po principu šeme dozvoljenih emisija, dobijaš mogućnost da prilikom pravljenja rezervacije daš dobrovoljan ekološki prilog, koji se ulaže u sertifikovane projekte za zaštitu klimatskih uslova.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here