Studenti Ekonomskog fakulteta brže do međunarodne profesionalne ACCA kvalifikacije

 

Ekonomski fakultet u Beogradu dobio je ACCA akreditaciju međunarodne profesionalne asocijacije računovođa koja studenima tog fakulteta omogućava priznavanje pet ispita za sticanje prestižne i gobalno priznate ACCA kvalifikacije, što je najveći broj priznatih ispita koji je dobila neka akademska institucija u Srbiji.

Osim akreditacije i oslobađanja studenata od polaganja pet ispita,  Ekonomski fakultet je danas zaključio sporazum sa ACCA o ubrzanom sticanju profesionalne ACCA kvalifikacije za svoje studente koja im otvara vrata na globalnom računovodstvenom tržištu. Ova saradnja je ne samo značajna za naše studente, već predstavlja priznanje visokog kvaliteta studijskog programa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, i šalje signal izrazito visoke konkurentnosti diplomaca ovog fakulteta na tržištu rada u Srbiji i inostranstvu”, izjavio je danas dekan fakulteta Branislav Boričić.

Studenti smera Računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje su oslobođeni pet, od devet, ispita na osnovnom modulu, dok su studenti ostalih smerova oslobođeni polaganja do tri ispita na osnovnom modulu.

ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) je globalna računovodstvena profesionalna asocijacija sa više od 200.000 članova širom sveta. Asocijacija se bavi profesionalnom edukacijom i omogućava onima koji svoju karijeru vide u računovodstvu i finansijama sticanje u globalnim okvirima priznate ACCA kvalifikacije.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here