Studenti VTŠ-a osvojili treće mesto u finalu programerskog Hackathona

U prostorijama FON-a (Fakulteta organizacionih nauka) u Beogradu 2. aprila je održano finale Safety Code Hackathona. U finale su se plasirale tri najbolje ekipe sa polufinala. One su pred žirijem predstavile unapređene verzije svojih projekata koje su prvobitno razvile na polufinalnom Hackathonu koji je održan 4. i 5. marta u Beogradu.

Studenti treće godine informatike na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija iz Subotice su osvojili treće mesto. Tim subotičkih studenata pod imenom „Fatal Error“ čine: Bojana Ćupurdija, Dražen Buljovčić, Kristijan Kanalaš i Ivan Marović. Oni su razvili multiplatformsku web aplikaciju koja omogućuje korisnicima da preko anonimnog chata kontaktiraju stručno lice koje može pružiti odgovarajuću pomoć.  Oni su na polufinalu osvojili isto treće mesto i na taj način su se plasirale u finale ovoga takmičenja.

Studenti su zadovoljni svojim učešćem i veoma im je drago da se stručnom žiriju svidelo njihovo rešenje. Tokom takmičenja su dobili korisne savete i predloge kako da dalje razvijaju svoj projekat. Od 7 timova koji su se plasirali u polufinale, tim studenata iz Subotice je bio jedini izvan Beograda i jedini sa visoke strukovne škole.

Izvor: Najstudent.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here