„Kreativni realizam“ – Godišnja izložba radova studenata Beogradske politehnike

U ponedeljak 11. aprila u 18 sati u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće otvorena godišnja izložba radova studenata Visoke škole strukovnih studija – Beogradska politehnika „KREATIVNI REALIZAM“.
Visoka škola strukovnih studija – Beogradska politehnika, već tradicionalno u Galeriji Doma kulture „Studentski grad“, organizuje izložbu studentskih radova Odeljenja za dizajn, kao integralni deo nastavnog procesa.
Naslovna tema ovogodišnje izložbe Kreativni realizam, obuhvata sve segmente sociološkog aspekta – teme kao što su zdravstvo, obrazovanje, ekologija, kultura, antiratni pokreti i druge aktuelne teme savremenog društva, kroz prizmu naše realnosti. 
Izložba obuhvata dva segmenta: izlagački i umetničke projekte koje su studenti realizovali u saradnji sa svojim profesorima. Na izložbi će biti prikazani radovi studenata sa grafičkog, industrijskog i modnog odeljenja za dizajn. Akcenat ovogodišnje izložbe je na umetničkim projektima koje iniciraju i organizuju profesori a realizuju studenti, sa pozitivističkim, odgovornim i pre svega kreativnim stavom u odnosu na svet u kome živimo i sa željom da se menja i utiče na prostor i ambijent naše svakodnevnice putem dobrog dizajnerskog rešenja.
Izložba će biti otvorena uz performans pripremljen u okviru predmeta Modni dizajn proizvoda od kože, a koji izvodi plesna grupa sačinjena od četiri mlade umetnice (Jana Milenković, Mina Kontić, Nataša Smelc i Tamara Pjević). U modelima studenata modnog dizajna ove talentovane plesačice nadahnute savremenim izrazom u plesu predstaviće segment svog projekta pod nazivom „Vrste“.
Izložba traje do 27. aprila.
Ulaz slobodan.
Radno vreme Velike galerijie: svakg dana osim nedelje od 17.00 – 21.00
Izvor: dksg.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here