Svetsko takmičenje BBICC ponovo okuplja najpoznatije Univerzitere sveta u Beogradu

U prvoj nedelji aprila, Beograd će biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC).

BBICC
BBICC, u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka se realizuje četvrtu godinu za redom, od 4. do 9. aprila i predstavlja priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Na takmičenju će učestvovati 16 fakulteta, uključujući i Fakultet organizacionih nauka kao predstavnik Univerziteta u Beogradu. Na takmičenju će pored tima sa FON-a, učestvovati i studenti sa prestižnih univerziteta, kao što su Univerzitet Kalifornije – Berkeley (SAD), Wharton poslovna škola iz Pensilvanije (SAD), Univerzitet sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University. Među predstavnicima Evrope učestvovaće i Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute od Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija). Prošlogodišnji pobednik Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i timovi iz Kine i sa Tajlanda.Fakulteti koji učestvuju na BBICC-u su izabrani na osnovu učešća i plasmana na drugim internacionalnim takmičenjima, što potvđuje visok rang predstojećeg takmičenja u Beogradu.

Svaki tim se sastoji od četiri učesnika i mentora. Timovi će stići u Beograd pre zvaničnog otvaranja BBICC-a, koje će se održati u utorak, 5. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. Za sve učesnike i mentore pripremljene su aktivnosti upoznavanja kulture i istorije Beograda i Srbije. Nakon toga, sledi takmičarski deo koji se sastoji od rešavanja dve studije slučaja, koje će studenti rešavati 5 i 24 sata. Oni će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanta vodećih kompanija u Srbiji. Završnica takmičenja će se održati u subotu, 9. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja.

Za više informacija možete posetiti sajt: www.bbicc.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here