Takmičenje startapova na Zlatiboru

SYMORG StartUp Day 2016 održaće se 11. juna 2016. godine kao prošireni program ovogodišnjeg Simpozijuma na Zlatiboru, u kongresnom centru „Ratko Mitrović“ i biće podeljen u dve celine. U prvom delu previđena je panel diskusija, dok će drugi deo biti takmičarskog karaktera gde će stratapi kroz kratke prezentacije predstaviti svoje poslovne ideje stručnom žiriju.

12963548_1264518493576447_2262972096715537297_n

Zašto da se prijavite?

 • Dva pripremna treninga na kojima će se raditi na prezentacionim veštinama i timskom radu u organizaciji ICT hub-a i FON-a,
 • Prilika da predstavite svoju poslovnu ideju pred žirijem koji čine stručnjaci iz oblasti preduzetništva i aktivni investitori,
 • Širenje mreže poslovnih kontakata,
 • Mogućnost predstavljanja vašeg poslovnog poduhvata zainteresovanim stranama,
 • Sticanje novih znanja i veština u oblasti preduzetništva,
 • Mogućnost da osvojite glavnu nagradu i svoju poslovnu ideju predstavite u Berlinu u jednom od vodećih svetskih startap habova, pred priznatim stručnjacima.

Format takmičenja

 1. TRENING STARTAPA – prezentacione veštine i timski rad. Prvi trening održaće se u Beogradu sredinom maja u organizaciji ICT hub-a i FON-a. Drugi trening održaće se na Zlatiboru, dan uoči samog takmičenja, 10. juna 2016. godine.
 2. PANEL – 45-60 minuta. Tema: Budućnost preduzetništva – sinergija nauke i prakse. U panel diskusiji učestvovaće osnivači uspešnih srpskih startapa, predstavnici privrede, investitora, države, naučne zajednice, habova i preduzetnika.
 3. TAKMIČENJE STARTAPA (pitching competition) – 10 startapa koji su prošli proces selekcije kroz kratke prezentacije predstaviće svoje poslovne ideje stručnom žiriju. Nakon svakog izlaganja uslediće Q&A sesija sa žirijem.
 4. PROGLAŠENJE POBEDNIKA
 5. POSTER SESIJA – prilika za umrežavanje i pravljenje kontakata sa svim učesnicima SYMORG StartUp Day-a. Vreme trajanja: 1 sat u holu kongresnog centra.

Struktura prezentacije

 • 4 minuta prezentacije na srpskom jeziku uz PowerPoint prezentaciju (maksimum 8 slajdova). Prezentacija treba da sadrži sledeće delove: definisanje problema, tržišni potencijal, inovativnost rešenja, poslovni model, tim i plan realizacije.
 • 6 minuta Q&A sesije sa članovima stručnog žirija

Nagrade

Najbolje ocenjeni startapi dobiće vredne nagrade namenjene daljem razvoju poslovanja.

 • Prvoplasirani startap kao nagradu dobija:

Avionski prevoz + 15 dana boravka u RAINMAKING LOFT Berlin, koji predstavlja co-working prostor gde će pobednici svoju kancelariju preseliti na dve nedelje, imati brojne prilike za predstavljanje svoje poslovne ideje, učestvovati u različitim aktivnostima berlinske startap scene i povezati se sa startap zajednicom iz čitave Evrope.

 • Drugoplasirani startap kao nagradu dobija:

6 meseci učešća u programu ICT hub-a koji podrazumeva korišćenje svega što ICT hub nudi – prostor, resurse, obuke, savetovanja i sve što je neophodno jednom startapu koji se razvija.

Rok za prijavu

24. april 2016. do 23:59

izvor: fon.bg.ac.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here