Taxify – da li je ovo aplikacija koja je postala popularnija od Ubera?

Teško je poverovati da može da postoji popularnija aplikacija u taksi industriji od UBER-a. Ali, verovali ili ne, to se desilo na Baltiku, gde je aplikacija po imenu Taxify po popularnosti prevazišla i UBER, kako kod taksi vozača, tako i kod klijenata. Razlog sve veće medijske pažnje koja se poklanja ovoj aplikaciji leži u njenoj moći da reši opšteprisutne i kompleksne probleme taksi industrije širom sveta.

Taxify je trenutno vodeća aplikacija sa preko 500.000 korisnika i preko milion vožnji u toku 2015-e. Taxify raste veoma brzo, a  nedavno je stigao i u Beograd.

Besplatna taksi vožnja? Uz PortalMladi i to je moguće!

fb-thumbnail

Zašto Taxify rešava probleme u taksi industriji, pomaže taksisitima da ima više vožnji i kako omogućava klijentima da dobiju komforniju, bezbedniju i prijatniju uslugu i vožnju?.

Taxify je tehnološki startap koji je razvio mobilnu aplikaciju za taksi vozače i klijente. Osnovao ga je jedan, tada 19-ogodišnji Estonac 2013-e godine.
Na ideju su došli tako što je u njihovoj zemlji bilo mnogo problema u taksi industriji, čekanja, nelegalnih radnji i slično, te im je palo na pamet da reše taj problem. Uspeli su u tome, ali nisu znali da su za tim rešenjem vapile mnoge evropske zemlje, među kojima i Srbija, u kojoj su odnedavno prisutni.

Kako se koristi aplikacija?

Skinete besplatno aplikaciju za vaš operativni sistem, pokrenete je, aplikacija vas locira, i jednim klikom na „request taxi“ naručite taksi. Kada naručite taksi, unapred dobijete sve podatke o vozaču (ime i prezime vozača, sliku vozača, izgled vozila, broj telefona i sl.) U toku vožnje, na telefonu vam se pojavi mapa, a na njoj se vidi kako se kola kreću ka vama, pa u svakom trenutku imate informaciju koliko još ima vremena. Telefon vas notifikacijom obavesti kada je vreme da izađete iz vozila. Cena vožnje se dobija unapred, ukoliko ukucate dokle idete.

Taxify

Koja je to razlika između Taxify-a i Uber-a ?

Taxify nudi vožnje na dva načina, preko licenciranih taksista i preko privatnih vozača (ridesharing) što jeglavna razlika u odnosu na UBER. Taxify u Beogradu sarađuje SAMO sa licenciranim taksistima.

Postoji striktna kontrola kvaliteta pre nego što se nekome odobri da postane Taxify vozač. Postoji i dvosmerno ocenjivanje kako vozača, tako i klijenata. Taxify zadržava samo vozače koji su najaktivniji i imaju najbolje ocene. Taxify takođe nudi više vrsta plaćanja – kešom, karticom ili kooporativnih ugovora. Ovo se pokazalo kao sjajan i uspešan startap jer su postali lideri na Baltiku.

Taxify

Taxify deluje na području Beograda, a ima i potpisan sporazum o saradnji sa Žutim taksijem.

Nadamo se da će ova zanimljiva aplikacija ulepštati život beogradskim taksistima, a i korisnicima taksi usluge. Više informacija na www.taxify.eu/sr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here