Treći međunarodni festival saksofona u Beogradu

  Festival Belgrade Saxperience se već tradicionalno, po treći put održava u Domu omladine, Kolarčevoj zadužbini, Beogradskoj filharmoniji i Mikser Hausu i okuplja renomirane saksofoniste iz SAD-a, Rusije, Francuske, Italije, Austrije i Srbije.

  Belgrade Saxperience

  U šesnaest koncerata u četiri koncertne večeri u okviru trećeg Belgrade Saxperiece festivala nastupiće: Batist Erban, Nikola Arsenijević (Francuska), Duo Aliada (Austrija), Nikita Zimin (Rusija), Milano kvartet saksofona (Italija), Derek Braun (SAD), Uglješa Novaković, Luka Ignjatović, Kristijan Mlačak, Rastko Obradović, Milan Savić, Bunford Gabor i Srđan Paunović u različitim sastavima, kao i Gudački orkestar sa dirigentom Aleksandrom Sedlarom (Srbija).

  Specijalno za ovogodišnje izdanje i Jubilej – 170 godina od patentiranja saksofona u Parizu 1846. godine, uz značajnu podršku SOKOJ-a, na Festivalu će biti premijerno izvedeno novo delo za saksofon i gudački orkestar koje je komponovala naša istaknuta kompozitorka Jovana Stefanović.

  Festival Belgrade Saxperience je i ove godine značajno podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

  POZIV ZA VOLONTERE:

  Belgrade Saxperience po prvi put poziva sve zainteresovane da se prijave za volontiranje na festivalu saksofona koji se održava od 6-9. oktobra u Beogradu. Za sve koji žele da se prijave i postanu po prvi put deo tima Belgrade Saxperience-a, potrebno je da pošalju CV i kratko motivaciono pismo na [email protected] . Rok za slanje prijava je 22. septembar, do ponoci. Kandidati koji budu prošli uži krug, biće pozvani na intervju. 

   

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here