Tribina „Položaj žena na tržištu rada“ na Fakultetu Političkih Nauka

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na javnu debatu „Položaj žena na tržištu rada“ koju organizuje Alumni mreža Akademije dijaloga za mlade žene u saradnji sa Fakultetom političkih nauka, Univerzitet u Beogradu. Debata će biti održana u petak, 10. marta 2017. godine na Fakultetu političkih nauka (Jove Ilića 165, Beograd) od 17h.

Povod za održavanje tribine je obeležavanje Međunarodnog dan žena. Osmog marta 1908. godine, 15.000 žena marširalo je Njujorkom tražeći kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa. Na tribini koju organizuje Alumni mreža Akademije dijaloga za mlade žene u saradnji sa Fakultetom političkih nauka će se razgovarati o tome u kakvom su danas položaju žene na tržistu rada, kakva su njihova prava, koje institucije ih štite, kakav je položaj dvostruko marginalizovanih pripadnica manjinskih grupa.

Položaj žena na tržištu rada - javna debata
Tribini će prisustvovati aktivisti/kinje, predstavnici/e organizacija civilnog društva, akademske i zainteresovane javnosti, a među govornicima će govornici biti:

1. Jovan Protić, International Labour Organization
2. Sanja Ćopić, Viktimolosko Drustvo Srbije
3. Vesna Bajić, Sindikat UGS NEZAVISNOST
4. Zorana Antonijević, OSCE Mission to Serbia

Moderatorka javne tribine biće Miljana Pejić, predstavnica Mreže alumnistkinja Dialogue Academy . Uvodnu reč će dati predstavnici OSCE Mission to Serbiai OSCE Mission in Kosovo(TBC).

Mreža alumnistkinja Akademije dijaloga okuplja mlade žene iz Beograda i Prištine, sa ciljem osnaživanja dijaloga između dve zajednice. Akademija je deo Follow Us inicijative koju čine istaknute političarke i aktivistkinje iz Beograda i Prištine. Inicijator i fasilitator Akademije i Inicijative je OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here