UKLJUČI SE I TI: On-line kampanja „Reci ne nasilju!“

Samo ako javno govorimo o nasilju, možemo se protiv njega i boriti!

U saradnji sa više nevladinih organizacija, kancelarija za mlade, udruženja građana i istaknutih pojedinaca, Portal Mladi je pokrenuo on-line kampanju „Reci ne nasilju!“ koja za cilj ima informisanje što većeg broja ljudi o ovom velikom problemu današnjice. Samo ako javno i otvoreno govorimo o nasilju, možemo se protiv njega i boriti!

Svaka vrsta zlostavljanja je u našem društvu i dalje tabu tema: o tome se malo zna, a malo i govori. Žrtve nasilja, stoga, imaju osećaj da su same krive što se nalaze u takvoj situaciji i sramota ih je da se bilo kome obrate za pomoć. Međutim, ćutanjem podržavamo nasilnike. Nije sramota biti žrtva nasilja! To se može dogoditi bilo kome. U mladima treba probuditi svest da je svako nasilno ponašanje loše i da nasilnike treba prijaviti.

 +

Pozivamo i vas da nas podržiteu ovom projektu tako što ćemo svi istovremeno, svake srede počevši od 25. februara u 14h, na svojim Facebook i Twitterprofilima podeliti jedan od tekstova iz naše serije „Reci ne nasilju“ i to po sledećem rasporedu:

25. februar, 14h – „Reci ne nasilju (1): Fizičko nasilje

04. mart, 14h – „Reci ne nasilju (2): Psihičko nasilje

11. mart, 14h – „Reci ne nasilju (3): Seksualno nasilje

18. mart, 14h – „Reci ne nasilju (4): Vršnjačko nasilje

25. mart, 14h – „Reci ne nasilju (5): Porodično nasilje

01. april, 14h – „Reci ne nasilju (6): Digitalno nasilje

 

Našu kampanju podržao je i Centar za razvoj neformalnog obrazovanje građana (CRNOG) sa projektom „Nasilje nema opravdanja“ koji se aktivno sprovodi kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou. Cilj je da se što više građana informiše o vrstama i oblicima nasilja, ali i da se kroz brojne radionice i diskusije podstaknu da se udruženo bore protiv nasilja u svojim sredinama.

TIM PORTAL MLADI

1 COMMENT

  1. Predlažem da ubacite i ekonomsako i institucionalno nasilje.
    Nadam se da ćemo uspeti koliko toliko da suzbijemo nasilje… ali i da radimo na tome da se na drugačiji način artikulišu one stvari koje ga kreiraju.
    🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here