Unreasonable Lab Srbija

  Unreasonable Institut iz Kolorada, SAD osnovan je kako bi pomogao društvenim preduzetnicima u rešavanju gorećih društvenih i ekoloških problema. Cilj je da se kroz društveno preduzetništvo zajednica učini boljom na način da živimo u svetu u kome niko nije ograničen svojim trenutnim okolnostima.

  Unreasonable Lab

  U periodu od 2010-2014 u programu Unreasonable instituta učestvovalo je 93 društvena preduzeća u 59 zemalja sveta, od kojih su čak 91% njih i dalje aktivni. Zahvaljujući zajedničkom radu Instituta i ovih preduzeća direktnu ili indirektnu korist imalo je oko 8 000 000 ljudi.

  Unreasonable zajednica broji nekoliko hiljada ljudi iz celog sveta koji dele iste vrednosti kao što su skromnost, hrabrost, spremnost na rizike, marljivost, posvećenost i pozitivan stav. 98% preduzeća koja su prošla neki od programa Unreasonable instituta su i dalje u kontaktu sa zajednicom, deleći svoja iskustva i rešenja za prevazilaženje problema, a čak 95% njih se izjasnilo da bi toplo preporučili ove programe svojim kolegama – društvenim preduzetnicima.

  Unreasonable Institut od ove godine ima svog partnera i u Srbiji – organizaciju Razlivalište čiji je cilj podizanje svesti o društvenom preduzetništvu kao novog ekonomskog pravca kroz koji se može ostvariti ne samo profit, već i pozitivni društveni uticaj. Razvijanjem kvalitetnih programa u okviru Razlivališta kao što su Social Impact Award i Unreasonable Lab mladim ljudima u Srbiji se pruža mogućnost da maksimalno iskoriste svoj potencijal i plasiraju svoje ideje u svet.

  Program Unreasonable Lab Serbia je namenjen svim društvenim preduzetnicima koji imaju ideju o pokretanju svog preduzeća ili onim preduzetnicima koji su u ranoj fazi razvoja svog preduzeća.

  Program je takođe namenjen organizacijama civilnog društva koje obavljaju određenu privrednu delatnost, zatim klasičnim preduzetnicima koji žele da unaprede svoje poslovanje tako što će pored profita, ostvariti i društveni uticaj, kao i mladim talentima koji imaju želju da menjaju svet na bolje tako što će primeniti svoje ideje.

  Top 5 vrednosti koje organizacija Razlivalište želi da donese kroz program Unreasonable Lab Serbia jesu:

  1. Globalna i testirana metodologija inkubacije – program se uspešno realizuje na identičan način u nekoliko desetina zemalja sveta (Japan, Indija, Španija, Novi Zeland, Francuska, Italija itd)
  2. Eksperti i mentori – program je baziran na saradnji između mentora (vrhunskih stručnjaka) i učesnika izvor: http://stealth.unreasonableinstitute.org/wpcontent/uploads/2015/09/Impact- Report-Full- 9-1-2015.pdf
  3. Mreža – program nudi učešće i pristup mreži preduzetnika širom sveta
  4. Validacija ideje – program nudi konkretne odgovore na sva pitanja i pretpostavke vezane za biznis modele bazirane na preduzetničkoj ideji
  5. Zajednica – program nudi kontakte sa vrhunskim stručnjacima iz Srbije sa kojima se mogu održati mentorski odnosi i nakon završetka programa

  Program Unreasonable Lab Serbia će trajati 5 dana u periodu od 14-18.09.2016. u Beogradu. Detalje programa i prijavni formular možete pronaći na sledećem LINKU.

  Za više informacija, možete posetiti i SAJT Unreasonable Instituta.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here