Uz PM idete i u BITEF: Besplatne karte za “Nevidljive spmenike”

  Pozorišna predstava: Nevidljivi spomenici
  Bitef teatar, Skver Mire Trailović 1
  Sreda, 27. januar u 20h

  Portal Mladi deli 2 x 2 karte za pozorišnu predstavu “Nevidljivi spomenici” u Bitef teatru.

  Dokumentarna pozorišna predstava o sećanju na Drugi svetski rat.

  Predstava nastala u procesu saradnje sa profesorima i učenicima Treće beogradske gimnazije, kroz edukativni proces istraživanja istorije Evrope, Beograda i svojih porodica u Drugom svetskom ratu. Tekst je zasnovan na ukrštanju ličnih priča, istorijskih dokumenata, pisama, svedočanstava i podataka iz knjige Mesta stradanja i antifašističke borbe u Beogradu 1941-44 koju su uredili Rena Raedle i Milovan Pisarr. Mladi izvođači Treće beogradske gimnazije govore u svoje ime kroz snažne emocije straha, tuge i besa koje je bavljenje ovom temom u njima izazvalo.

  Predstava postavlja pitanja šta je to što ljude tera da drugim ljudima nanose zlo i kakvu odgovornost podrazumeva sećanje na najmračnije događaje u istoriji čovečanstva, šaljući snažnu antiratnu poruku: samo ako se uvek sećamo, nikad se neće ponoviti.

  Produkcija Nevidljivi spomenici deo je projekta Dvostruki teret: učenje o nacionalsocijalizmu i Holokaustu u Evropi iniciranog od strane Goethe Instituta iz Zagreba, Hrvatska.

  Karte se preuzimaju na dan predstave. Prijavljivanje na Facebook stranici PortalMladi.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here