Viktorija Abril otvara FEST

Medjunarodni filmski festival FEST, ove godine zvanično će otvoriti španska glumica Viktorija Abril. Ovom prilikom njoj će, za dosadašnje stvaralaštvo biti uručena nagrada „Beogradski pobednik“ .

Viktorija Abril

Direktor Centra beogradskih festivala – Cebef, Milan Lazović, rekao je da je zaključno sa jučerašnjim danom prodato 55.000 karata, uveren da će do kraja festivala premašiti željenih 100.000 posetilaca.

Umetnički direktor FEST-a, Jugoslav Pantelić, najavio je crveni tepih ispred svečanog ulaza Sava Centra, kojim će od 18 časova i 30 minuta prolaziti zvanice, a svečano otvaranje zakazano je za 19 časova i u 20 počinje prva projekcija filma  „Vlažnost“ Nikole Ljuce. Program će voditi glumci tamara Dragićević i Nebojša Milovanović, a Aleksandra Kovač i Marko Tolja će izvesti duet „Ljubav“.

Do 6. marta u Sava centru, Domu omladine Beograda, DKCB-u, bioskopima „Fontana“ i „Cineplex“, Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke bice prikazano više od 110 filmova, među kojima je preko 20 rediteljskih debija.

Portal Mladi će redovno pratiti dešavanja i obaveštavati svoje čitaoce o aktuelnostima i projekcijama na 44. po redu FEST-u.

Izvor: b92.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here