Vodimo vas na DIY festival

Portal Mladi deli 3×2 karte za Bolje uradi ti sam festival koji se održava 14. i 15. maja 2016. u kafiću „Gavez“ koji se nalazi na Adi Ciganliji. O tome kako možete da osvojite kartee saznajte na našoj Facebook stranici

diy

Bolje uradiTi sam festival je planirani dvodnevni festival koji organizuje omladinska organizacija Mladi za inovacije u koprodukciji sa UK Parobrod sa ciljem da okupi i predstavi lokalnu uradi sam (do­-it-­yourself) scenu.

Ovo je prvi festival takve vrste u Beograd. Uradi sam (do­-it-­yourself) ili takođe poznato kao sam svoj majstor je metoda gradnje, modifikovanja ili popravke predmeta bez pomoći stručnjaka. Na festivalu je planirano preko pedeset radionica koje će održavati trideset samoukih majstora specijalizovani u oblastima kao što su rekonstrukcija garderobe, dekupaž, ukrašavanje hrane, pravljenje nakita, igračaka, pletenih i drugih predmeta, a paralelno će planiranih četiristo posetioca dnevno zabavljati lokalni beogradski umetnici.

Cilj organizacije jeste da podstakne aktivnost u polju uradi sam tokom cele godine, održavajući radionice, (uradi sam) okupljanja, izložbe DIY proizvoda kao i saradnja sa organizacijama koje imaju srodne misije. Organizacija takođe ima za cilj da podigne svest o važnosti podrške zajednice lokalnim umetnicima koji ručno prave predmete, kao i o važnosti reciklaže i očuvanju okoline samom primenom metoda koje će posetioci imati prilike da nauče.

Nevažno je da li imate 7 ili 77 godina! Pozvani ste da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj. Neophodno je poneti samo volju, dok se za veštine ne brinite. Njih ćete lagano steći, a volonteri će vam najradije u tome i pomoći!  Jer je u duhu festivala da naučite nešto novo, napravite gomilu korisnih, dekorativnih, zanimljivih i KREATIVNIH stvarčica. Upoznate nove ljude, uživate u muzici, druženju i sjajnoj atmosferi. 

Inovacije prete da podstaknu vaše vijuge. Ne prezajte od toga da im to i dopustite! Tu smo da pomeramo granice mašte i dokažemo vam da vi to zaista možete (sami).

Više o samoj organizaciji možete saznati na: boljeuraditisam.com, a možete pratiti njih rad I preko facebook stranice: https://www.facebook.com/boljeuraditisam/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here