Vodimo vas na predstavu Priča o vojniku Bitef dens kompanije

Pozorišna predstava: Priča o vojniku
Bitef teatar, Skver Mire Trailović 1
Subota, 16. april u 20h

Portal Mladi deli 2 x 2 ulaznice za predstavu Priča o vojniku, predstava je bazirana na istoimenom delu Igora Stravinskog iz 1918. godine. Saznajte na našoj Facebook stranici šta je potrebno da uradite kako biste osvojili karte.

PRIČA O VOJNIKU

PRATITE NAS: Svake nedelje vas vodimo na nekoliko mesta – bioskopi, pozorišta, muzeji…

Saznajte prvi informacije koje se tiču nas mladih! Šta je to novo u gradu…

Muziku za predstavu Priča o vojniku, (L’Histoire du Soldat), komponovao je Igor Stravinski 1918. godine, a libreto je napisao Ramuz. U adaptaciji ovog dela od strane kompanije Club Guy & Roni, libretista Džudit Herzberg preradila je libreto tako da podstakne moralnu dilemu mladog vojnika koji se vraća iz rata. To je postignuto jednostavnim pitanjem – Kako se jedan pošten čovek nosi sa činjenicom da je ubijao ljude sa druge strane rovova?

Predstava Priča o vojniku spoj je intenzivnog plesa, govora, muzike, putovanje kroz imaginarne, ali i istinite događaje i emocije. Predstava je dobila prestižnu nagradu Zlatna maska, na istoimenom pozorišnom festivalu u Moskvi 2013. godine.

O TRUPI  Klub Gaj i Roni

Klub Gaj i Roni je poznata holandska plesna kompanija koja prevazilazi plesni, i prelazi u sferu totalnog teatra, zbog svog zavodljivog spoja plesa, muzike i drame. Koreografi Gaj Vajcman i Roni Haver kreiraju poetična, uzbudljiva dela, koja često sadrže kritičku oštricu i ukazuju na neke društvene probleme. Oni prevazilaze teatarske konvencije i žanrovska ograničenja, i nude publici priliku da sagleda široko polje savremenog plesnog teatra, kroz inovativne i maštovite scenske forme.

KOREOGRAFIJA: Gaj Vajcman i Roni Haver
ASISTENT KOREOGRAFA: Kamilo Čapela
KOSTIMOGRAF: Slavna Martinović
IGRAJU: Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović Luka Mihovilović, Nikola Tomašević, Vladimir Čubrilo, Luka Lukić
ALTERNACIJE: Naomi Peter i Boris Vidaković
PLESNI PEDAGOG: Isidora Stanišić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here