Vodimo vas u pozorište Boško Buha – besplatne karte

Nastavljamo saradnju sa pozorište Boško Buha iz Beograda i vodimo vas na njihove predstave. Pratite našu Facebook sranicu jer se tamo dele karte. Za vas smo ovoga puta pripremili 2×2 karte za MOJ ŽIVOT,  Priča o Isidori Dankan koja se igra u nedelju, 13.12. u 20 časova u UK Vuk Stefanović Karadžić.

O predstavi

Tragična životna priča Isidore Dankan obeležena je pre svega ljubavlju i strašću. Svrha njenog postojanja bila je traganje za srećom i slobodom. Nikada nije volela da pravi kompromise, a kada je to radila bivala bi nesrećna. Ples u njen život dolazi prirodno, bez namere da ikad ode. On je neodvojiv deo njenog bića. Glavni kvalitet Isidore Dankan nije bio njen ples, a ni njena lepota, nego to što je ona imala tu neobuzdanu energiju kojom je uspevala da opčini masu. To bi se u savremenom svetu, kada zvezde niču svako malo, zvalo onaj čuveni „iks“ faktor“. Sa druge strane, Isidora Dankan utemeljila je savremenu igru, bila reformator, prezirala kanon belog baleta, kostime i pačke. Njen bunt je osnova njene umetnosti.

pozorište Boško BuhaOvo je predstava o svemu tome. Ponajviše o strasti i buntovništvu. I vrtoglavoj večnoj zaljubljenosti u umetnost.

dramatizacija autobiografije Isidore Dankan: Jelena Paligorić

režija i koreografija: Anka Gaćeša

muzika: Aleksandar Lokner

Zahvaljujemo se SAE institutu i orkestru Tanguango

kostim: Jelena Stokuća

Lica

ISIDORA DANKAN Anka Gaćeša

GORDON KREG Ivan Mihailović

MLADI ARGENTINAC Strahinja Blažić

MLADIĆ, JESENjIN Stojan Đorđević

ROMEO Nemanja Stamatović

Ostale značajne informacije i aktivnosti pozorišta možete pratiti na njihovim društvenim mrežama Facebook-u i Twitter-ukao i na njihovom sajtu http://www.buha.rs/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here