Volontiraj u Rumuniji i doživi neverovatno iskustvo

Global Citizen program – program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu u Klužu, Rumunija.

“Discover” je projekat u trajanju od 6 nedelja koju se realizuje u Rumuniji. Cilj ovog projekta jeste da studenti upoznaju druge kulture, da kroz svakodnevnu interakciju sa studentima iz različitih zemalja nauče novi jezik i čuju za tuđe običaje i kulturu. Kroz projekat, AIESEC želi da motiviše studente da razmišljaju o mogućnostima za razvoj i o budućnosti, koristeći nova znanja koja su stekli kroz ovaj projekat.

Student će pripremati interaktivne prezentacije i radionice na Engleskom jeziku za decu osnovnih škola. Teme na koje treba da se drže aktivnosti su soft skills edukacije, multikulturalnost I predavanje Engelskog jezika. Student ima slobodu da koristi različite metode, da bi uključio ostale studente i da što više nauče iz samih časova. Praktikanti – studenti će takođe organizovati događaje u školama (otvaranje i zatvaranje projekta, Global Village – sajam internacionalizma).

Volontiraj u Rumuniji

Student neće raditi sam na svemu ovome. Global Citizen program i postoji da bi studenti iskusili timski rad, internacionalno okruženje i izazovne zadatke, što je trenutno ispred tebe. Na samom kraju projekta, student će sa organizacijom deliti svoje utiske, slike, snimke i sva svoja iskustva koja je stekao radeći na ovom projektu. Tokom šest nedelja, koliko traje sam projekat volonteru je obezbeđen smeštaj u porodici, stanu sa ostalim praktikantima ili studentskom domu, recepcija pri dolasku i pružena mu je mogućnost svih obilaska grada i ekskurzija.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da se prijaviš ovde: prijava. Ukoliko prilikom prijave ostaviš e-mail I broj telefona bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Uslovi za učešće:

– Student (nije važno koji fakultet, godina i prosek) ili diplomac (do 2 godine od diplomiranja)

– Imaš između 19 i 29 godina

– Nivo znanja engleskog jezika B1

– Poželjno je, ali ne obavezno, imati prezentacione veštine, veštine vođenja tima i predavanja jezika

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Za više detalja o ovom programu i prilikama koje pruža, posetite zvaničnu websajt stranicu http://aiesec.org.rs ili Facebook stranicu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here