Budi desna ruka predavaču iz kompanije u Klužu, Rumunija

Global Citizen program – program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu u Klužu, Rumunija.

“Become” je projekat u trajanju od 6 nedelja koju se realizuje u Rumuniji. Cilj ovog projekta jeste da studenti upoznaju druge kulture, da kroz svakodnevnu interakciju sa studentima iz različitih zemalja nauče novi jezik i čuju za tuđe običaje i kulturu. Kroz projekat, AIESEC želi da motiviše studente da razmišljaju o mogućnostima za razvoj i o budućnosti, koristeći nova znanja koja su stekli kroz ovaj projekat.

Student će pripremati radionice iz oblasti Internet tehnologija zajedno sa predstavnicima kompanija koji učestvuju na projektu. Teme na koje treba da se drže aktivnosti su programiranje, zaštita na internetu I preduzetništvo. Student će pomagati predavačima iz kompanija da održe radionice studentima, kao I da sami nauče više o samoj oblasti I predavanju. Praktikanti – studenti će takođe organizovati događaje u školama (otvaranje i zatvaranje projekta, Global Village – sajam internacionalizma).

Student neće raditi sam na svemu ovome. Global Citizen program i postoji da bi studenti iskusili timski rad, internacionalno okruženje i izazovne zadatke, što je trenutno ispred tebe. Na samom kraju projekta, student će sa organizacijom deliti svoje utiske, slike, snimke i sva svoja iskustva koja je stekao radeći na ovom projektu. Tokom šest nedelja, koliko traje sam projekat volonteru je obezbeđen smeštaj u porodici, stanu sa ostalim praktikantima ili studentskom domu, recepcija pri dolasku i pružena mu je mogućnost svih obilaska grada i ekskurzija.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da se prijaviš ovde: prijava. Ukoliko prilikom prijave ostaviš e-mail I broj telefona bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu.

 

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Uslovi za učešće:

– Student (nije važno koji fakultet, godina i prosek) ili diplomac (do 2 godine od diplomiranja)

– Imaš između 19 i 29 godina

– Nivo znanja engleskog jezika B1

– Poželjno je, ali ne obavezno, imati prezentacione veštine, veštine vođenja tima i predavanja jezika

 

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Za više detalja o ovom programu i prilikama koje pruža, posetite zvaničnu websajt stranicu http://aiesec.org.rs ili Facebook stranicu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here