Work and Travel – Prijave i potrebna dokumentacija

Što pre rezervišete svoje mesto na programu Work and Travel, u boljoj ste poziciji za odabir lokacije i posla. Ponuda radnih mesta će biti veća, a stres oko viziranja i dokumentacije manji. To znači ranija registracija, bolje su šanse za dobijanje željenog posla jer postoji nekoliko koraka procesa prijave.
Travel
KORAK 1 – Odabir programa

Odlučite se za opciju Work and Travel programa: Self Arranged, Full Arranged ili Lifeguard program 2016. Savetujemo da se inicijalno informišete sa naše web strane (klikom na program) i da stupite u kontakt sa nekim od naših predstavnika kako bi razrešili sve nedoumice. (broj je na posteru ili na kraju teksta)

Saznaj više: Uslovi za učestvovanje na programu

KORAK 2 – Prijava na program

Nakon što ste se odlučili za program potrebno je da popunite prijavni obrazac. Nakon toga će vas kontaktirati naš predstavnik i generisati set dokumenata o pružanju usluge na kom se nalaze i instrukcije za plaćanje. Cenu programa čini prijava i avans za željeni program koji se plaćaju na dan potpisivanja ugovora, druga rata se plaća nakon dobijanja radne ponude a treća rata prilikom pristizanja programske dokumentacije od sponzorske agencije a najkasnije do 1. maja.

KORAK 3 – Apliciranje za posao

Po prijemu na program, naši saradnici će biti u kontaktu i voditi vas kroz proces aplikacije za posao (genirasanja CV-a, obuke za razgovore za posao…). Aplikacija za posao biće usaglašena sa vašim zahtevima po pitanju lokacije i svi raspoloživi poslovi će biti u našoj bazi poslova na web sajtu. U slučaju Self Arranged programa, vaš zadatak je dostavljanje potrebnog Job Offer-a. Ukoliko ste izabrali Lifeguard program 2016 unapred ćete znati da ste konkurisali za posao spasioca na bazenima.

KORAK 4 – Prihvatanje posla i apliciranje za vizu

Nakom što ste primljeni na željeni posao, sponzorska agencija koja je zadužena za vas tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama započinje generisanje programskih dokumenata koji omogućavaju izdavanje J1 vize. U međuvremenu, mi radimo na izdavanju DS2019 obrasca, plaćanju zdravstvenog osiguranja i SEVIS troškova. Kada su svi dokumenti sređeni, ugovara se intervju u ambasadi u Beogradu.

KORAK 5 – Orijentacioni sastanak

Pre samog viziranja održaćemo sastanak na kome ćete biti detaljno obavešteni koje su vaše obaveze po pitanju Work and Travel  programa dok ste u Americi. Prisustvo je obavezno.

KORAK 6 – Viziranje i kupovina avio karte

Nakon što obavite viziranje vice konzul će vas obavestiti da li ste dobili vizu. Mi praktikujemo da kupovinu karata ostavimo za kraj tj. kada znate da ste dobili vizu kako bismo smanjili rizik dodatnih troškova. Agencija će obezbediti privilegovane cene za sve polaznike programa. Avio karta se može kupiti i ranije, nakon potvrde da ste dobili posao. U ovom slučaju bi uštedeli na ceni karte jer je kupujete mnogo ranije. Ukoliko ne dobijete vizu a kupili ste avio kartu, snosite troškove penala, ali Vam se i u tom slučaju refundira 90% od cene karte.

Work and Travel

Ambasada i J-1 visa

Pre dolaska u SAD, kako bi ostvarili zakonsko pravo da rade i putuju, svi polaznici programa moraju obezbediti J-1 vizu, koju dobijaju nakon intervjua u američkoj ambasadi u Beogradu. Tokom intervjua bićete pitani standardna pitanja o sebi, šta ćete da radite u SAD, gde će raditi… Najbolji savet koji vam možemo dati da budeti iskreni, odlučni, staloženi. Nema potrebe za nervozom i odgovorite iskreno na pitanja. Pre intervjua, agencija će vam poslati spisak mogućih pitanja u ambasadi.

Po prijavi na program, u roku od 10 radnih dana, kandidat dostavlja:

   • 2 fotografije za američku vizu (digitalnu kopiju dostaviti agenciji)
   • Uverenje o statusu redovnog studenta / na srpskom i engleskom jeziku
   • Kopija prve strane pasoša
   • Uverenje sa student nije pod krivičnim postupkom (iz suda ili SUP-a)

Pre samog odlaska u ambasadu, 10 radnih dana ranije, kandidat prilaže:

  • Index
  • Originalan pasoš (biometrijski i mora trajati 6 meseci duže od završetka programa)
  • Transkript položenih ispita overen od strane Vašeg fakulteta

Za detaljnije informacije, savete i iskustva možete nas kontaktirati na

064/90-10-474 ili putem mail-a [email protected]

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here