Work and Travel program – cene, uslovi i poslovi

Work and Travel program – Poslovi u Americi

Work and Travel USA je namenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, koji su redovni studenti i imaju želju da provedu leto u SAD-u. Program je odobren i podržan od strane američke vlade i omogućava studentima da tokom letnjeg raspusta rade u SAD-u u periodu do 4 meseca i da nakon toga ukoliko žele peti mesec iskoriste za putovanja. Cilj programa je sticanje bogatog iskustva, usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje kulture, običaja i načina života, kao i sticanje novih prijateljstava.

Work and Travel poslovi

Koje poslove možete raditi?

Bez obzira na destinaciju, to su poslovi u hotelima, restoranima, zabavnim i nacionalnim parkovima, odmaralištima, marketima, kazinima, bazenima itd…Takve poslove tokom letnjih meseci obavljaju i američki studenti i studenti iz drugih zemalja koji su došli u SAD po istom ili sličnom programu. Studenti mogu da biraju posao koji bi želeli da rade. Takođe, izborom željenog posla se odlučuju i za konkretnu državu ili grad u kome će boraviti i raditi tokom programa.

Najbolje lokacije za Summer Work and Travel program su manja sezonska turistička mesta i gradovi koji imaju potrebu za dodatnom radnom snagom zbog manjka lokalne radne snage.

Saznaj više: Work and Travel program – vrste poslova koje postoje (opisi)

Vaši zadaci će uglavnom biti jednostavani a period prilagođavanja minimalan jer će vaš poslodavac obezbediti obuku ukoliko je potrebna.

KOLIKO DUGO MOŽETE OSTATI

Dužina boravka može biti do 5 meseci, 4 meseca radna viza + 1 mesec turistička viza. Najraniji datum početka rada u okviru programa je 21. maj a najkasnije možete da radite do 01. oktobra. Radni deo vize maksimalno traje 4 meseca.

Nakon završetka posla nemate pravo da radite u Sjedinjenim Američkim Državama, ali preostalih 30 dana možete provesti u putovanju, počevši od „krajnjeg datuma“ na DS-2019 obrazcu (datum prestanka ugovora o radu sa poslodavcem). Dobro je znati da, kada se američki studenti vrate svojim studijama u početku avgusta, može se lakše pronaći dodatni posao: prekovremeni rad ili drugi posao.

Važna napomena: Department of State je prošle godine doneo odluku da najduže možete da ostanete u USA do 30 oktobra. Ista pravila očekujemo i za ovu godinu!
Važna napomena: Broj učesnika je ograničen i prioritet pri izboru poslova imaju studenti koji su se prvi prijavili. Preporučujemo da se prijavite blagovremeno kako biste obezbedili mesto na programu i željeni posao.

Work and Travel – uslovi za prijavljivanje

  • Redovan student više škole, trogodišnjeg-četvorogodišnjeg-petogodišnjeg fakulteta, master ili doktorskih studija (od prve do završne godine, da nije apsolvent i da nije u obnovljenoj godini u godini kada aplicira za program)
  • Od 18 do 30 godina
  • Govore engleski jezik u meri neophodnoj za normalno sporazumevanje
  • Studenti koji su tolerantni, snalažljivi, samostalni, odgovorni, vredni…
  • Da posedujete novi (crveni) pasoš

Potrebna dokumentacija

Kreirali smo poseban odeljak gde govorimo o SVIM NEOPHODNIM dokumentima koje je potrebno da nam dostavite u toku programa. Više informacija pronađite na sledećem linku: Prijave i potrebna dokumentacija

Cene Work and Travel programa

Koliko košta program i šta sve ulazi u cenu? U zavisnosti od toga na koji način želite da dođete do posla u SAD, nude vam se tri opcije tj ti vrste programa:

Full PROGRAM Adventure

Self PROGRAM Adventure

LIFEGUARD PROGRAM

2 KOMENTARA

  1. Zanime me ako uzmem za narednu godinu na fakultetu, poluobnovu(prethodne 2 sam bio na budžetu) i nastavim da dajem ispite, da li mogu dobiti vizu?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here