Zaigraj i ti koš za dijabetes 3 na 3

 

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Bograda “Plavi krug”, tradicionalno sedmu godinu za redom organizuje   sportski turnir u basketu “KOŠ ZA DIJABETES“. Turnir će se održati u subotu, 02. juna 2018, sa početkom u 10h na terenima Sportskog sela Savski Venac (Deligradska bb).

“Koš za dijabetes” će svečano otvoriti naša velika košarkaška zvezda Žarko Paspalj, a pored njega učestvova će kompanije, prijatelji i članovi Udrućenja, kao I poznate ličnosti koje podržavaju rad Plavog kruga.

Kao i svake godine cilj je da se podigne svest o značaju fizičke aktivnosti, razmene iskustva i da se dobro zabavi u društvu mladih boraca koji žive sa dijabetesom kao i prijatelja Udruženja. Na turniru se može izmeriti i nivo šećera u krvi, krvni pritisak i dobiti savet od aktivistima Udruženja za svakodnevne aktivnosti i dobru regulaciju dijabetesa. Takođe, jedna od ciljeva turnira je prikupljanje sredstava za nastavak rada Udruženja.

Na turniru će biti obeležen i šesti rođendan “Plavog kružića” – udruženja za decu obolelu od dijabetesa, najmlađi članovi će imati priliku da se druže i učestvuju u “igrama bez granica” koju će organizovati prijatlji iz organizacije Capital Crew Belgrade.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje košarke, sporta i zdravog načina života da dođu i podrže rad Udruženja, kao što su to činili i do sada, na čemu su svi ćlanovi beskrajno zahvalni.

“Plavi krug” organizuje ovu vrstu sportske manifestacije u saradnji sa TK „Victoria“ i uz podršku GO Savski venac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here