Konferencija DigitalnaKarijera stiže i u Kragujevac – na jesen u Beogradu i Subotici

 

 Nacionalni projekat Netokracije Srbija 5. juna stiže u Kragujevac! Ako ste student osnovnih ili master studija ili ‘taze’ diplomac koji se nalazi na početku karijere, a ne znate šta je digitalna ekonomija, niti koje poslove ona nudi – dođite na Ekonomski fakultet od 14 časova i upoznajte se sa najbrže rastućom industrijom.

Prvi ciklus projekta #DigitalnaKarijera završava se na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, a nakon letnje pauze konferencije se nastavljaju u Subotici i Beogradu. Netokracija nastavlja da spaja lokalne heroje iz digitalne zajednice sa studentima u cilju da mlade upozna sa potrebama današnjih poslodavaca i digitalnim veštinama – neophodnim za dobijanje prvog posla. Kroz iskustva predavača koji će govoriti o svom razvojnom putu, studenti će dobiti uvid u znanja i alate potrebne za uspešnu karijeru u digitalu i IT-ju.

Nove veštine za nove poslove

Konferencija u Kragujevcu održaće se 5. juna na Ekonomskom fakultetu (Đure Pucara Starog 3) od 14 časova, a deo svog znanja sa mladima podeliće Miloš Skokić i Goran Jankuloski iz kreativne agencije ŽIŠKA koji će govoriti na temu „Kako postati digitalac za 9 dana“ i Zoja Kukić iz organizacije SEE ICT sa zanimljivom pričom o izgradnji startap zajednice. Pored njih, studentima će se još obratiti i Netokracijin Marko Tadić koji će govoriti o veštinama za prodaju digitalnih proizvoda, kao i Kragujevčanka Nina Nikolić iz kompanije Seavus sa predavanjem o projektnom menadžmentu.

Kroz predavanja i diskusiju, predavači će govoriti o svakodnevnim aktivnostima unutar poslova koje obavljaju sa ciljem da se studenti upoznaju sa zanimanjima koja nisu ni postojala sve do pre nekoliko godina, a koje danas obavljaju studenti i diplomci netehničkih fakuleta – „društvenjaci“.

Kako je na pomolu digitalna revolucija, a studenti nisu dovoljno informisani o tome, Netokracija Srbija poziva sve zainteresovane da se priključe #DigitalnojKarijeri i da im to bude prvi korak ka stupanju u industriju digitalne ekonomije koja će do 2020. godine činiti čak 25% ukupne svetske ekonomije!

IT ne čine samo programeri

Jedna od ideja #DigitalneKarijere jeste i da podstakne mlade i studente da na vreme krenu u potragu za prvom praksom, a potom i prvim poslom. Ovaj projekat će im pomoći da se bolje povežu sa potencijalnim poslodavcima i tako naprave svoje prve profesionalne korake.

Relja V. Simić

Povodom startovanja ovog nacionalnog programa u Srbiji, suosnivač i urednik Netokracije u Srbiji, Marko Mudrinić, izjavio je:

Sam projekat #DigitalnaKarijera predviđen je da traje od maja do novembra, a pored fizičkih događaja u svakom od ovih gradova, studenti i svršeni diplomci mogu da očekuju i pregršt pisanog sadržaja na Netokraciji sa ciljem da odgovorimo na najčešća pitanja u vezi sa prvim poslom u IT i digitalnoj industriji – odakle krenuti, koje veštine savladati, kako pristupiti procesu traženja posla i kako izgledaju različiti poslovi tj. čime se određeni profili u ovoj industriji bave. Bićemo jako zadovoljni ukoliko uspemo da kreiramo novu generaciju mladih digitalaca koji će stečeno znanje moći da primene već sutra na prvom poslu.

Cilj projekta je da studente ekonomije, sociologije, prava, umetnosti, filozofije i drugih društvenih nauka upozna sa potrebama današnjih poslodavaca koji traže upravo takve profile. Pored toga, #DigitalnaKarijera želi da pokaže da mesta za rad u digitalu i u IT-ju, osim za programere i dizajnere, ima i za sve koji žele da se usavršavaju i tako sebe pozicioniraju u jednoj od najjačih domaćih industrija.

Svi učesnici projekta dobiće i elektronski sertifikat nakon odslušanih predavanja, a detaljnije informacije o konferenciji u Kragujevcu možete pronaći na našem Facebook Event-u. Na zvaničnoj internet stranici projekta možete se pretplatiti na newsletter sa novostima o projektu ili ih pratiti kroz rubriku #DigitalnaKarijera na sajtu Netokracije.

Vidimo se u Kragujevcu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here